zijn walnoten goed voor je als je wilt afvallen?

Zijn walnoten in het algemeen goed voor je en helpen ze je als je wil afvallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om af te vallen moet je minder kcal eten dan je verbrand. Ook is het belangrijk dat je niet te weinig gaat eten (spaarstand). Walnoten passen prima in een gezond voedingsschema, maar het is niet walnoten alleen die bepalen of je wel of niet afvalt. Dat ligt aan de rest van wat je eet op een dag en doet aan beweging. Ze bevatten relatief veel kcal, maar ook gezonde stoffen. Als je walnoten eet, beperk het dan tot een portie ter grootte van 1 handpalm als een kommetje.

Alle soorten noten hebben wel iets gezonds. Maar om te helpen afvallen kun je ze beter niét eten. Want er zit naar verhouding veel vet in. Als je verder vetarm eet kan je best 's avonds een paar noten opknabbelen. Maar meer dan een paar kan je voor de lijn beter niet doen.

NEE. Noten, ook walnoten, bevatten erg veel vetten. Prima voedsel, en je moet ze zeker af en toe eten (in plaats van vlees bijvoorbeeld zijn ze een goede keus) maar ze bevatten ZO veel calorieen, dat dagelijks een portie noten (als extraatje) niet veel voor je (lijn) zal doen. Een ons walnoten bevat om en nabij de 700 (!!) calorieen. Een portie is ongeveer een derde daarvan, en dus niet het type tussendoortje dat je in een vermageringsdieet al te regelmatig moet inpassen. Maar an sich zeker gezond, dat wel. Sterker nog : er is eigenlijk - behoudens spullen die puur uit geraffineerde suiker bestaan, zoals snoep en frisdrank - niet zoiets als 'ongezond' of 'slecht' eten. Het is de hoeveelheid die bepalend is. En dat geldt zéker voor noten.

Noten helpen een beetje tegen overgewicht, er zijn diverse onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die elke dag een kleine hoeveelheid noten eten, een paar kilo lichter zijn dan mensen die geen noten eten. Of het ook specifiek helpt bij afvallen, of alleen bij op gewicht blijven, weet ik niet. Verder zijn walnoten ook sowieso goed voor je, ze bevatten gezonde vetten, waaronder relatief veel omega3, en mineralen en vitaminen. Wel is het belangrijk om maar een kleine hoeveelheid noten te eten per dag, omdat ze zo calorierijk zijn. 1 handje per dag is een hoeveelheid die vaak wordt aangeraden. Toegevoegd na 18 minuten: Even een paar voorbeelden van onderzoeken over het effect van notenconsumptie (niet specifiek walnoten) op lichaamsgewicht, omtrek of BMI (sorry, helaas alleen in het Engels): "Professor Carol O'Neil, of Louisiana State University, said: "One of the more interesting findings was the fact that tree nut consumers had lower body weight, as well as lower body mass index (BMI) and waist circumference compared to nonconsumers. " "Higher nut consumption was not associated with greater body weight gain during 8 y of follow-up in healthy middle-aged women. Instead, it was associated with a slightly lower risk of weight gain and obesity. The results of this study suggest that incorporating nuts into diets does not lead to greater weight gain and may help weight control." "nuts have a tendency to lower body weight and fat mass. In the context of calorie-restricted diets, adding nuts produces a more lasting and greater magnitude of weight loss among obese subjects ..." Er zijn overigens ook allerlei onderzoeken te vinden die zeggen dat notenconsumptie geen invloed heeft op het lichaamsgewicht, dat mensen die noten eten gemiddeld hetzelfde gewicht hebben als mensen die geen noten eten, maar dan kan het dus in ieder geval geen kwaad.

Bronnen:
http://ajcn.nutrition.org/content/89/6/1913.short
http://journals.cambridge.org/action/displ...
http://www.telegraph.co.uk/health/healthne...

Walnoten zijn rijk aan vetten, eiwitten, vezels, linolzuur en koolhydraten. Voorbeelden van noten zijn hazelnoten, amandelen en gewone walnoten of okkernoten. Okkernoten of walnoten bevatten beschermende vetten die de bloedvaten en het hart soepel en gezond houden. Een dagelijkse dosis van 30 gram per persoon wordt aanbevolen (ca 8 stuks). Goed gedroogde noten zijn maandenlang houdbaar. Dus gezond zijn walnoten sowieso maar of dat ze goed zijn als je wilt afvallen lijkt me niet gezien t grafiekje wat ik op een site vond. http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=6980

Bronnen:
calorielijst.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100