Zit er glucose in melk, en zo ja waarom?

Zit er glucose in melk? Zo ja waarom? Ik ben bezig met biologie en de leraar wist het antwoord niet en mocht ik het opzoeken. Niks gevonden, dus vraag ik het hier. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In zuivelproducten zoals melk zit lactose als bestanddeel. Wanneer lactose verteert, vormt het twee eenvoudige suikers, namelijk glucose en galactose. Toegevoegd na 5 minuten: De lactose wordt ook wel 'melksuiker' genoemd.

Bronnen:
http://www.zuiveloffline.nl/pcrm_nietnodig.html

In melk zit maltose dit is ook een suikersoort net zoals glucose

Zoals in bijna elk voedingsmiddel zit er ook in melk van nature suiker, deze heet lactose.

vraag 1: in melk zit geen glucose. vraag 2 zo ja,waarom, vervalt dus. toegevoegd, zo nee,waarom.omdat er in melk van nature geen glucose voorkomt.

....In de weken na de geboorte van de baby regelen hormonen dat er normale melk, dat dun, waterig en zoet is, wordt geproduceerd in plaats van colostrum. Het groeihormoon, cortisol, parathyroïdhormoon en insuline zorgen ervoor dat de nodige aminozuren, vetzuren, glucose en calcium worden geleverd........ ....Van sommige stoffen komen er grote hoeveelheden in de melk terecht. Er komt bijvoorbeeld 50 gram vet en ongeveer 100 gram lactose elke dag in de melk, dat in het lichaam van de moeder uit glucose wordt omgezet....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100