wat voor pilletjes/drankjes verminderen het vetopslag en wat is de minimale leeftijd daarvoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn bij de drogist verschillende voedingssupplementen te koop die de vetopslag zouden verminderen. Zo heb je Vet absorptie capsules (Kruidvat) die chisotosan bevatten. Chitosan, gewonnen uit het schild van schaaldieren, vermindert de vetopname in het lichaam wordt er op de website van Kruidvat bij dit product vermeld. Kinderen jonger dan twaalf jaar mogen ze niet gebruiken. Ook zijn er capsules met appelazijn. 'Appelazijn capsules ondersteunen de vetstofwisseling door de invloed van het appelazijnextract' staat bij dit product vermeld. (zie in bijgaande bronnen) Duidelijk is niet of deze middelen werkelijk werken.

Bronnen:
https://online.kruidvat.nl/categorie/49161...
https://online.kruidvat.nl/product/49878-7...

Geen enkele, en voor zover ze dat wel beweren , is het op elke leeftijd onverstandig er mee te beginnen. De enige manier om minder vet binnen te krijgen, is er minder van eten. Maximaal om en nabij de 60-80 gram per dag, waarvan de helft zichtbaar (boter, olie) e de helft verborgen (kaas, vlees, koek, chocola, affijn, bijna alles wat lekker is). Vetgereduceerde producten (halvarine, fritessaus, light-producten) kun je eventueel gebruiken vanaf het moment dat je uitgegroeid bent.

Het enige werkzame middel om de opname (dus ook de opslag) van vet uit de voeding te remmen is orlistat, verkrijgbaar onder de merknamen Alli (zonder recept) en Xenical (op recept). Het middel wordt niet vergoed door de basisverzekering omdat de werkzaamheid matig is. Toegevoegd na 36 seconden: Het is bestemd voor volwassenen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Orlistat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100