Rode wijn is gezond zeggen ze. Maar is druivensap net zo gezond? Waarom wel of waarom niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Over wat voor druiven sap heb je het, uit een pak, of zelf gemaakt? Uit een pak, er zit dan maar zeer weinig van de druif in, meer water dan wat anders. In wijn zit als het goed is nagenoeg alleen maar druivensap en andere resten van de druif in. Een beetje alcohol dagelijks draagt ook bij aan een gezonder hart en vaat systeem.

Aan druivesap wordt suiker toegevoegd en is dus minder gezond.

Aan de ene kant gezonder, omdat er geen alcohol in zit. Maar de reden waarom mensen zeggen dat rode wijn gezond is, is omdat er bepaalde stoffen in zitten die goed zijn voor mensen (tenminste voor mannen boven de 40 of 50, voor jonge mannen en voor alle vrouwen is rode wijn neutraal of ongezond), zit minder of niet in druivensap. De manier waarop ze de wijn maken, zorgt ervoor dat die stof ontstaat (of geactiveerd of vermenigvuldigd wordt oid).

Blauwe druivensap: sap van blauwe of paarse druiven heeft dezelfde positieve werking als rode wijn: goed voor het hart. Het geheim zit vooral in het vel en de pitten van de druiven.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/702/Anti-ox...

Matig gebruik van alcohol (maximaal 1 tot 2 glazen per dag) heeft een beschermend effect op hart- en bloedvaten. Het kan het dichtslibben van de bloedvaten door cholesterol een beetje tegengaan. Of je wijn drinkt of een andere alcoholische drank, maakt daarbij niet uit. Dat gunstige effect geldt echter alleen voor gezonde mannen boven de 40 en gezonde vrouwen na de overgang. Aan wijn is lange tijd een extra beschermende werking toegeschreven maar de wetenschap is daarvan niet meer overtuigd; de stoffen waaraan deze werking werd toegeschreven (polyfenolen) zitten ook in druivensap, olijfolie en verse groente.

Bronnen:
verschillende pagina's van www.alcoholinfo.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100