Mijn gekochte brood schimmelt al met 4 dagen is dat niet snel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de zomer is dat heel normaal. De schimmel die er op komt is erg agressief. Er zit maar één ding op: maak, als je die hebt, de broodtrommel heel erg goed schoon en vooral ook droog. Voortaan zoveel brood uit de zak nemen ( gelijk bij het opstaan) als je in een etmaal opeet en de rest, in porties verpakt, de diepvries in. Het is altijd zo weer ontdooid als je het nodig hebt. Bewaar de dagportie in de koelkast op de warmste dagen van het jaar. Broodschimmels ( in feite graanschimmels) zijn agressief en zelfs gevaarlijk voor de gezondheid. Ze groeien het lekkerste waar het warm, donker en vochtig is - dat laatste is het vocht in het brood zelf-.

Dat is inderdaad snel. Wat is/was de houdbaarheidsdatum? Het weer van de laatste dagen (warm en vochtig) is wel een ideale combinatie voor schimmels.

Ligt er ook aan of je je brood donker en koel bewaart of niet.Soms komen er daardoor sneller schimmels.Misschien ligt het ook aan je supermarkt.Dat ze de brood wat langer hadden liggen en toen verkocht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100