Ik heb ooit een recept gehad voor een salade van komkommer met huttenkase, maar ben het kwijt. Hebben jullie een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Experimenteren ?? Ik maak vrijwel dagelijks salades, maar kijk eigenlijk nooit naar recepten ofzo ; alleen maar naar wat ik in huis heb, en dat probeer ik door elkaar. Gaat eigenlijk altijd goed. In het geval van hüttenkäse heb je natuurlijk wel een vochtig product, dat ik verder zo droog mogelijk zou houden. Beste kun je dus de komkommer eerst even halveren en de natte kern er uit schrapen met een theelepeltje voor je de rest in plakjes of blokjes snijdt. Ik heb hier wel een willekeurig recept voor je : 1 bakjer Hüttenkäse ½ paprika, kleur naar keus 1 kleine komkommer 1 kl. blikje mais 1 vleestomaat Zout en peper 1 TL gladde peterselie. Op de mais na alle groente klein snijden (even groot als de maiskorrels ongeveer) en mengen met de hüttenkäse ; afmaken met de kruiden. Makkelijker kan niet . En nog een variant uit de Alpen (traditioneel): 1 Tomate(n) ½ Ui , in Ringe geschnitten Stukje komkommer 200 g Hüttenkäse 2 kleine augurken 1 rode puntpaptrika, 20 g harde kaas (eigenlijk bergkaas) , geraspt 20 g ham in blokjes (gerookt of gekookt) Zout en peper Chilipoeder Alle grove groenten fijnsijden en mengen met de hüttenkäse, kruiden en klaar.

Ik maak vaak een Griekse salade met Hüttenkäse, Ik heb het eens gebruikt omdat ik geen Feta in huis had en het was ook erg lekker. Schil de komkommer niet en snijd hem na het wassen in de lengte door de helft. Haal de zaadlijst er met een scherpe lepelpunt uit. Snijd hem dan in halve maantjes. Snijd een rode paprika in blokjes, 2 vleestomaten in blokjes (ook hier het natte pitgedeelte eruitscheppen), snipper een rode ui en snijd enkele zwarte olijven in blokjes. Doe alles in een kom , doe de Huttenkäse erbij en schep alles door elkaar. Schenk er citroensap over en vlak voor het serveren olijfolie. Alles doorscheppen en kruiden met versgemalen peper en zout. Het is ook lekker om er pasta doorheen te doen en een blikje tonijn op water dat je , uitgelekt, in plukjes verdeeld. Alles op smaak brengen met zout, peper, olijfolie en balsamicoazijn. Zo heb je er een maaltijd pastasalade van gemaakt (lekker met knapperig bood).

Griekse salade met hüttenkäse Voor 4 personen, bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden 1 grote bak (400 g) hüttenkäse 1/2 rode paprika 1/2 komkommer, met schil gebruiken 2 (vlees)tomaten 1 rode ui 12 zwarte olijven zonder pit citroensap van 1 citroen 2 el olijfolie, geschikt voor dressing zout, zwarte peper (grofgemalen) Bereiding 1.was de paprika en verwijder de zaadlijsten 2.was de komkommer en de tomaten 3.snij paprika, komkommer, tomaten, en olijven in stukjes (dobbelsteentjes) 4.schil en snipper de ui 5.doe alles in een kom, voeg de hüttenkäse toe en schep alles door elkaar 6.voeg het citroensap en (op het laatste moment) een scheutje olijfolie toe 7.breng op smaak met zout en peper Smakelijk eten!! Toegevoegd na 46 seconden: http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/51614-salades-met-huttenkase-gezond-en-makkelijk-te-maken.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100