is er een kwalitietsverschil tussen bijvoorbeeld casselerrib met AH op de verpakking en die met Euroshopper?

de prijs van de Euroshopper is een stuk lager. Gaat dat ten koste van de kwaliteit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je bijvoorbeeld naar Euroshopper bacon kijkt en AH bacon, zie je dat de Euroshopper versie meer vet en dus minder vlees bevat. De kwaliteit is dan dus minder.

Het ligt er denk ik een beetje aan om welk product het gaat. Bij bijvoorbeeld toiletpapier merk je zeker wel verschil tussen page en de goedkoopste merken. Bij beleg en dergelijke zal het waarschijnlijk niet zo heel veel uitmaken. Wel is het zo dat hoe goedkoper het vlees is, hoe slechter de dieren het hebben gehad. Want dieren die het wel goed hebben en buiten lopen en verzorgd worden en zo tot ze geslacht worden, is veel duurder dan alle dieren op elkaar in een hokje gepropt met vetmestende voeding waardoor ze sneller het streefgewicht bereiken. Persoonlijk vind ik biologisch vlees beter smaken dan goedkoop vlees. Maar de kwaliteit van producten van euroshopper zal wellicht iets minder zijn, maar het is heus niet altijd troep. Al zou ik niet van alles het euroshop merk kiezen, maar dat ligt ook aan je persoonlijke voorkeur en waar je genoegen mee neemt.

Het ligt eraan om welk product het gaat. Bij bijvoorbeeld euroshopper coladrink zit gewoon Coca Cola met meer water. Waarom meer water? Zodat het goedkoper word. Ja, je proeft wel kwaliteitsverschil maar het kan geen kwaad zodra je eraan gewend bent.

Het verschil merk je vooral als je bijv kipfilet koopt met AH of jumbo op de verpakking en euroshopper. Je denkt zo wat geld uit te sparen, maar als je het gebraden hebt verdampt bij het euroshopper merk veel meer water en houd je daardoor veel minder vlees over. Hoe controleer je dit: neem van beide precies een kg en weeg het na afloop maar eens, van de AH waar je meer voor betaald hou je ook meer vlees aan over gewoon omdat er minder vocht/water in zit. Je betaalt voor het goedkopere merk minder, maar betaalt eigenlijk meer omdat er meer water in het vlees zit. Heb dit zelf uitgetest omdat ik laatst vond erg weinig vlees over te houden, heb toen van beide eenzelfde hoeveelheid genomen en beide gebraden totdat al het vocht verdampt was. Toegevoegd na 1 minuut: heb het na het gebraden te hebben weer gewogen, meten is weten zegt men altijd.

Over het algemeen wordt beweerd; 'alle waar naar zijn geld' of wel; ' goede producten kosten meer'. Dit gaat niet altijd op. Veel Euroshopper producten komen uit dezelfde fabriek en worden daar gesorteerd om in verschillende verpakkingen te komen. De producten die er het mooist uitzien komen in de mooiste (lees;duurste) verpakkingen om straks als huismerk in de schappen te liggen. De zg. A merken worden in de fabriek van het A merk gemaakt en zijn het duurst. Neem bijv. de kleine blikjes tomatenpuree. Van het A merk Delmonte kost dit 30 ct, van het huismerk 19 ct en die van Euroshopper 7 ct. Smaakverschil proef je echt niet omdat je het toch meebakt of roert als smaakgever. Hetzelfde geldt voor tomaten in blik. Heinz 61 ct, huismerk 52 ct, Euroshopper 26 ct en echt geen smaakverschil hoor. De bacon van Euroshopper zal kwalitatief iets minder zijn omdat hij niet de mooiste stukjes bevat. Die zijn immers uitgesorteerd voor in de duurdere verpakkingen en zal dan ook iets meer vet bevatten, ze zijn echter kwalitatief ook goed en uitgebakken smaken ze hetzelfde. Het resultaat zal alleen iets kleiner zijn uitgevallen, omdat vet nu eenmaal wegsmelt. In je pan zal dan ook meer spekvet zijn achtergebleven. Dit geldt ook voor de casselerrib. Hierin zal ook meer vet zitten dan in de duurdere verpakking. Qua smaak zal het ook verschillen met de keurslager,omdat hij meer aandacht aan de kruiderij besteedt en hem meer op smaak wil brengen. Daar betaal je immers juist meer voor. De kwaliteit van Euroshopper daar is niets mis mee. Het verschil zit het meest in smaak bij die producten waarbij smaak bepalend is zoals chocolademelkpoeder, erwtensoep,brie/camembert en bijv. zalm.Volgens de AH klant zijn dit de slechtste producten van Euroshopper. De top5 van Euroshopper is volgens hen; volkorenkoekjes,appelstroop,afbak broodjes, gem. hagelslag en Engelse drop.

Bronnen:
http://www.nederlandsmedianieuws.nl/Media-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100