Ik heb zes eieren met 10.08 als datum. Ze hebben al de tijd in de koelkast gestaan en ik heb ze net gebroken; ze ruiken goed. Kan ik het er op wagen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon je gezond verstand gebruiken. Eieren worden niet opeens smerig en giftig als de datum is verstreken. Tip: vroeger op kookles moest ik eieren altijd stuk voor stuk breken boven een kommetje, en dan pas de inhoud bij de cake (of wat ik ook aan het maken was) toevoegen. Stel dat je een keer een slecht ei had, dan was niet je complete beslag bedorven. Toegevoegd na 1 minuut: Ik ga er van uit dat die eieren nog prima zijn, maar dat beoordeel je dus zelf het best op het moment dat je er een breekt. Als je het niet vertrouwt, weggooien. Liever een kwartje schade dan een darmprobleem.

ja hoor, die bederven niet....

Eieren die in de koelkast staan kun je zeer geruime tijd (zeker ca 1 maand) over de houdbaarheidsdatum nog gebruiken. Deze zijn zeker nog goed. Oude eieren kunnen op de duur bederven. Een goed manier om te controleren of eieren nog goed zijn is om ze in een kom water met wat zout te leggen. Eieren die gaan zweven in het water kun je beter weggooien. De eieren die op de bodem blijven liggen zijn nog goed. Hier meer tips: http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/hoe_lang_kan_je_eieren_bewaren.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100