Wat is het verschil tussen een patatje oorlog en een patatje speciaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Patat speciaal is friet met mayonaise, (curry)ketchup en uien Patatje oorlog verschilt per regio, kan zijn: a) friet met pindasaus en mayonaise aangevuld met rauwe (gesnipperde) uitjes. b) friet met pindasaus en mayonaise, curry en rauwe (gesnipperde) uitjes (voornamelijk Noord-Brabant en omgeving Leiden). c) friet met mayonaise, currysaus en rauwe (gesnipperde) uitjes, maar zonder ketchup (ongebruikelijk, heet normaliter speciaal). d) friet met mayonaise, ketchup, currysaus, pindasaus en uien (ongebruikelijk).

Bronnen:
wikipedia

patat speciaal is met mayo,curry en uitjes. oorlog is met mayo, pindasaus en uitjes

speciaal: met mayonaise, (curry)ketchup en uien. oorlog: met fritessaus, pindasaus, currysaus en (gesnipperde) uitjes.

" Friet speciaal Friet speciaal of Patat speciaal is friet met mayonaise, (curry)ketchup en uien. In Nederland wordt de curry soms vervangen door tomatenketchup maar meestal kan er gekozen worden tussen beide soorten. De term friet speciaal is ook in België bekend." "Patatje oorlog Patatje oorlog verschilt per regio, kan zijn: a) friet met pindasaus en mayonaise aangevuld met rauwe (gesnipperde) uitjes. b) friet met pindasaus en mayonaise, curry en rauwe (gesnipperde) uitjes (voornamelijk Noord-Brabant en omgeving Leiden). c) friet met mayonaise, currysaus en rauwe (gesnipperde) uitjes, maar zonder ketchup (ongebruikelijk, heet normaliter speciaal). d) friet met mayonaise, ketchup, currysaus, pindasaus en uien (ongebruikelijk). In België is een "Friet oorlog" friet met stoofvleessaus, mayonaise en ketchup. De toevoeging oorlog is een verwijzing naar het slordige toevoegen van de ingrediënten, alsof het om een slagveld gaat. Ook de toevoeging van curry (in het verleden vaak ketchup) zal in het ontstaan van de naam hebben bijgedragen en zo bezien een lugubere naam. Er waren nog wel andere namen voor dit recept in omloop, die soms een even nare connotatie hebben, zoals het patatje overweg of patatje rotzooi. Er is getracht een minder lugubere benaming in te voeren ('frietje feest' en 'friet vrede' o.a.), maar dit sloeg in het geheel niet aan."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet

Patatje oorlog is majo, pindasaus en ui en patatje speciaal is majo ketup of curry met uitjes Dus het verschil is de pindasaus, ketup of curry !!

Patatje oorlog is met majonaise en pindasaus en met keuze of je er ook uitjes bij wilt hebben ... En een patatje speciaal is een patatje met majonaise en ketjup marjonaise en uitjes ... Ik ga persoonlijk zelf liever voor de patatje oorlog

Patat oorlog: mayonaise met pindasaus(satésaus) en uitjes. Patat speciaal: mayonaise met ketchup en uitjes. Het verschil is dus of je pindasaus of ketchup gebruikt bij je mayonaise met uitjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100