Hoe houd ik cupcakes vers?

Ik ga morgen geboortecupcakes maken, en versier ze met marsepein. Hoe kan ik dit het beste verpakken zodat ze zo lang mogelijk vers blijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een Tupperware doos. Of vergelijkbaar systeem, waar je de lucht uit kunt laten ontsnappen voordat je het deksel afsluit.

Na het bakken als de cupcakes volledig afgekoeld zijn, prik je met een sateprikkertje wat kleine gaatjes aan de bovenkant van de cupcakes. Maak vervolgens een mengsel van 1 eetlepel gepureerde abrikozenjam en 100 ml gekookt water (wel afgekoeld!). Schud dit goed door elkaar en je hebt nu een transparante 'sap'. Met een bakkwastje strijk je op elke cupcake het 'sap'. Je cupcake blijft nu na de dag dat je hem gebakken hebt zo'n 3 tot 4 dagen lekker smeuig en niet droog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100