Is ijs dat half ontdooid is, niet meer goed?

Vandaag hebben wij ijs gekocht in duitsland (gewoon een bak aardbeien ijs) en dit moest dus een kwartiertje ongeveer in de auto. Wel vervoerd in een vriestasje, maar toen ik hem thuis pakte om in de vriezer te doen voelde het wel best gesmolten. Niet helemaal, maar vooral aan de zijkanten voelde het best zacht. Ik heb ooit een keer gelezen dat als iets ontdooit en je het dan weer in de vriezer doet er veel bacteriën kunnen ontstaan. Is dat ijs nu niet meer goed of zal dat nog wel mee vallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals jij het beschrijft is het ijs aan de buitenkant zacht geworden, maar dan hoeft het nog niet helemaal ontdooid te zijn. Er is daar dus helemaal nets mis mee als je het weer in de vriezer bewaard. Ontdooide waren die echt helemaal op (kamer)temperatuur geweest zijn kan je niet meer invriezen, maar je kan het wel binnen 24 uur opeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100