Hoe kan ik mijn benodigd aantal calorieën het beste verdelen?

Op dit moment volg ik een dieet om aan te komen. Ik weet wat ik ongeveer over een gehele week aan calorieën binnen moet krijgen. Op dit moment verdeel ik dat aantal door zeven. De eerste dag van de week kom ik dan bijv. uit op 2000 kcal per dag. Stel ik eet op die dag 1940 kcal. Dat betekent dat ik dan 60 kcal van die dag overhoudt. Die 60 kcal verdeel ik over de resterende 6 dagen. Ik kom dan dus uit op 2010 kcal voor de rest van de dagen. Dit doe ik elke dag. Is dit de beste methode? Of kan ik (in dit geval) die 60 kcal die ik op dag 1 tekort kom meteen 'inhalen' op de tweede dag, zodat ik de derde dag weer op die 2000 kcal per dag zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De beste methode is het om niet te gaan rekenen, maar je gewoon te houden aan die 2000 kilocalorieën per dag. Als je er nog niet aan zit, wat let je dan om een schaaltje nootjes op te knabbelen? Of je doet wat slagroom op je toetje of je kop koffie. Makkelijk zat.

je kan er beter voor zorgen dat je aan de 200 kcal per dag komt. Een handje ongezouten noten, een boterhammetje extra of een glaasje melk helpen al.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100