Kun je een zeemeeuw eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, als jij een zeemeeuw weet te vangen en je slacht hem, dan kun je hem eten. Of het lekker is betwijfel ik, maar je kunt hem eten.

ja, maar hij schijnt heel vies en tranig te smaken, tenzij je hem eerst wekenlang graan hebt gevoerd. bovendien zit er bijzonder weinig vlees aan een meeuw.

Bronnen:
http://t-over-leven.dansfans.be/index.php/...

Jazeker! er is zelfs een plaatsje in Engeland (Totnes) waar ze diverse recepten hebben voor het bereiden van meeuw. Denk aan meeuwtaart, meeuwsoufflé, meeuw met gember enz. Echter het grootste geddelte van een meeuw bestaat uit veren. Dus heb je wel een aantal vogels nodig voor een lekker taartje. Dishes Totnes has a secret legacy of sea bird dishes. Over the centuries, this secluded area of South Devon has come up with a number of ways of cooking the herring gull (Larus argentatus). Despite the unfashionable idea of eatingseagullss, the thrill of eating one of the many superb delicacies on offer still tempts the seabird connoisseur. Traditional dishes such as gull pie, marinated gull and mint, smoked gull souffle and roast gull have been extended by inventive offerings such as chillied gull with ginger, gull veronique and gull mousse through to the offbeat "lashings of larus". However, despite its bulky size, the gull is largely composed of feathers. One gull doesn't go very far. It is not a chicken - or a turkey. Serious gull cuisine needs considerable numbers of birds with which to prepare the dish.

Bronnen:
http://www.totnes-bsac.co.uk/misc/gulls.html

Totnes (Engeland) heeft een geheime nalatenschap van zeemeeuw gerechten. Door de eeuwen heen is dit afgelegen gebied van de South Devon, gekomen met een aantal manieren van bereiden van de herring gull (de haring meeuw - Larus argentatus). Ondanks het niet trendy idee van het eten van zeemeeuwen, de sensatie van het eten van een van de vele fantastische lekkernijen die aangeboden worden, verleid de liefhebber van zeevogels. Traditionele gerechten zoals meeuwtaart, gemarineerde meeuw en mint, gerookt meeuw souffle en geroosterd meeuw zijn uitgebreid van het uitgekiende aanbod zoals chillied meeuw met gember, meeuw veronique en meeuw mousse naar de offbeat "schotels van Larus". Echter, ondanks haar grote omvang, is de meeuw grotendeels samengesteld uit veren. Een meeuw gaat niet erg ver. Het is geen kip of een kalkoen. Serieuze meeuw-keuken behoeft aanzienlijke aantallen vogels waarmee een schotel gemaakt wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100