Engelse thee nog lekkerder maken dan alleen suiker, tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met honing :D

Als je hem echt Engels wilt moet je er ook melk indoen. Een schijfje citroen is ook lekker in thee.

Schijfje Bergamot-citoen Rietsuiker of kandijsuiker Bij verkoudheid:scheutje rum (licht of donker)

koffiemelk, net wat romiger dan gewone melk

een heel klein beetje verse citroensap toevoegen. Paar keer experimenteren met de hoeveelheid en je hebt een hele lekkere thee.

Neem om te beginnen (losse!!) Engelse thee, en niet het mengsel wat hier in Nederland als 'engelse' thee in zakjes verkocht wordt. Bijv. Irish Breakfast van Twinings. Dan lekker sterk zetten : 1 schepje per kopje, en 1 extra-schepje 'for the pot'. Tamelijk kort laten trekken, omroeren,, melk onderin het kopje, en pas dan de thee erop gieten door een (thee)zeefje. Voor het tweede kopje opnieuw water koken, erop gieten, en nu wat langer laten trekken. Een schijfje sinaasappel of citroen als je geen melk lust, maar als je de thee zo zet, als ik omschreven heb, is het heerlijk om er wél melk in te doen.

Takje verse citroenmelisse , venkelzaad of munt/ pepermunt even mee laten trekken. Vervang de suiker ook eens door zoethout.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100