Kun je gerookte zalm ook invriezen?

Door de werkzaamheden van mijn man krijgt hij elk jaar meerdere kerstpaketten die wij vaak verdelen en meedelen aan degenen die het niet zo breed hebben. Nu is er zojuist een krankzinnig groot pakket zalm bij ons afgeleverd waar volgens mij wel een heel weeshuis van kan eten. Er staat op dat het gerookte zalm is en voorgesneden.

Het zit in een vacuumpak en nu is dus mijn vraag of ik dit misschien ook in meerdere porties kan verdelen, weer insealen en invriezen om straks met Kerst weg te geven?
Wij zijn zelf ook nog eens niet zulke zalmeters dus krijgen dit nooit zelf op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tja, ik ken die zalmmen. Heerlijk maar veels te veel. Ik heb ze gewoon in porties ingevroren. De rooksmaak was daarna wel iets minder, maar hij bleef evengoed erg lekker.

Mmmmm heerlijk! Maar invriezen is geen enkel probleem, al zijn ze vers wel het allerlekkerst!

ik heb standaard bevroren gerookte zalm in de vriezer, voor als ik zin krijg in m'n favoriete pastasaus.

ja dat kan prima. Als de zalm goed vers is blijft de smaak bij het invriezen ook prima.

Geen probleem. Ik eet zelf regelmatig gerookte zalm op een pistoletje in de zomer, maar koop de zalm altijd in de aanbieding en gooi die dan in de vriezer. Op de kleintjes letten ;)

De porties gerookte zalm die je in de winkel koopt, zijn, of 100 of 200 gram. Ik zou die 935 gram in 5 porties verdelen. Gerookte zalm heeft een vrij overheersende smaak. Zelfs voor door de pastasaus is dit genoeg. Ook op toast of stokbrood of om bijvoorbeeld meloen met zalm als voorgerecht te maken is deze hoeveelheid voldoende voor vier personen.

Ja dat kan. De smaak en structuur verandert ietsiepietsie, maar het is nog goed te eten. Toegevoegd na 1 minuut: Gewoon een plakje proberen, morgen ontdooien...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100