Op hoeveel graden houdt je warm in de oven?

Dus dat het dan niet meer doorkookt of doorbakt maar alleen warm blijft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

tussen de 70 en 80 graden, dat is de temperatuur die bacteriën niet overleeft en je eten niet door gaart. Vlees kun je uren op 80 graden in de oven laten staan, zonder dat het taai of droog wordt. Ik lees ook in de antwoorden een temperatuur van 50 graden en dat is echt te koud en ook niet lekker, tenzij je van lauw eten houdt. Check de oventemperatuur wel met een oventhermometer. De thermostaat van de oven is nogal onbetrouwbaar.

stand 1, 65 graden moet voldoende zijn!

rond de 50 gr is genoeg.

Bij mij is dat stand 1 de warmhoudstand en dat is tussen de 80 en 100 graden..

Ik zet de oven op 90 graden, dan blijft het vlees warm en sappig.Dit kan rustig een uur of nog langer. Wel afdekken met deksel of alufolie.

De temperatuur die aanbevolen wordt om eten warm te houden is 60 graden. Als het eten langer dan 20-30 minuten warm gehouden moet worden dan kun je het eten het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het teveel uitdroogt.

Bronnen:
http://web1.dlservice.org/dlservice/datalo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100