Is vlees en melk samen nuttigen bij een het eten en drinken slecht voor je?

In het jodendom moeten vlees en melk absoluut gescheiden blijven bij een maaltijd. Maar waarom zou het slecht voor je zijn? en zijn er ook niet joden die dat doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet omdat het voedingstechnisch ongezond zou zijn maar omdat vlees en melk niet gemengd morgen worden: "Kook geen bokje in de melk van zijn moeder" (Deut. 34:26). Dit verbod komt driemaal voor in de Tora. Eén van de belangrijkste en meest ingrijpende voedingsvoorschriften in de Joodse wet is het scheiden van melk en vlees. Vlees kan niet in boter worden gebraden. En er kan geen toetje bereid van melk worden gegeten indien men vlees heeft genuttigd in de maaltijd ervoor. Dit heeft ook praktische gevolgen zoals het hebben van bijna twee gescheiden keukens. Wat zijn de achtergronden van dit gebod? Meer info: http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereiding/33301-kosher-eten-scheiden-van-melk-en-vlees.html

Misschien niet heel gepast, maar als mannen veel melk en vlees eten/drinken krijgen zij zure sperma. Dit heeft echter verder geen invloed op de gezondheid. Over de godsdienstige kern van dit verhaal weer ik alleen niets af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100