Blikje (zonder het blikje open te maken) gecondenseerde melk, 2 a 3 uren in water koken. Staat in het recept. Maar waarom moet dit zolang koken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan wordt het caramel, heel lekker, heeft kennelijk lang nodig.

als je het blikje ongeopend 3 uur laat koken ,en af laat koelen in het water krijg je een heerlijke caramel,en je moet wel het water in de gaten houden en eventueel wat water er bij doen zodat het onder water blijft en het zal zeker niet ontploffen ,ik maak er regelmatig gebruik van als ik brownies maak, de link is mijn recept misschien heb je er iets aan

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/recepten/1370357/Bro...

Gecondenseerde melk is een melk die door condensatie dikker geworden is en de gezoete soort is door toevoeging van suiker heel geschikt om 'Dulce de letche' te maken, een soort 'Bebogeen' dus karamelspread. Normaliter wordt hij langere tijd in het blikje in kokend water gezet maar het moet wel in de gaten gehouden worden dat het blikje ook onder water blijft, anders is er kans op ontploffing, de druk loopt nl. aardig op in het blikje. Je kunt het blikje ook in een pannetje zetten en er een gat aan de bovenkant inprikken, zodat de druk weg kan tijdens het verwarmen. Wel oppassen dat het water er niet inspettert en het blikje toch genoeg in het water staat. Ik maak het altijd in de oven, dan hoef ik er niet bij te blijven en gaat hij vanzelf zijn gang. Ik verwarm de oven voor op 225 graden C. Giet het blikje leeg in een platte ovenschaal en zet deze schaal dan in een grotere braadslee met een laag water hierin. Het water moet ong. tot de helft van de schaal met de condensmelk staan. Doe dan alminiumfolie over de ovenschaal. Maak goed vast. De schaal kan nu zo'n 1¼ - 1½ uur in de oven, je moet alleen af en toe checken of er nog genoeg water in het badje zit, schenk er anders wat bij als het niet meer tot de helft staat. De Dulce is klaar als je een mooie caramelkleur ziet . Laat het dan afkoelen en doe het in een goed afsluitbaar bakje als je het in de koelkast bewaart. Heerlijk ietsjes verwarmd en op een vers croissantje 's morgens! Je kunt er echter zoveel meer toepassingen voor gebruiken, ook in advocaatdrankjes zelf gemaakt, gebak, toetjes , dranken enz. Kijk hier maar eens voor recepten; http://www.volrecepten.nl/z/gecondenseerde-melk.html

Je blikje kost wel ongeveer 1,5 euro aan gas.... Ik maak het vaak voor Spaanse vrienden, die zijn er dol op. Je moet wel geduld hebben voor de koffie!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100