heb je een vergunning nodig wanneer je verschillende bestaande omega oliën mixt zoals lijnzaadolie en teunisbloemolie en verkoopt onder eigen naam?

Dus ik wil verschillende bestaande biologische omega 3 en omega 6 oliën mixen om een juiste blend te krijgen voor een speciale biologische 3/6omega olie. Deze wil ik onder eigen naam verkopen, mag dat of heb je daar een vergunning voor nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk eens op deze link. Verder moet je patent aanvragen, zodat een ander niet hetzelfde product op de markt kan brengen.

Bronnen:
http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/onderw...

Wat je wilt doen is een bedrijfsmatige activiteit voeren en handelen in levensmiddelen. Denk aan belastingtechnische kwesties, en de administratie die daarmee gepaard gaat, enz. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel is sowieso verplicht. En daarnaast heb je ook te maken met levensmiddelenwetgeving. Op het moment dat je in levensmiddelen gaat handelen (ook al deed je niets met blenden, gewoon kopen en verkopen, zelfs via Internet), ben je aan te merken als "exploitant van een levensmiddelenbedrijf", en dan heb je bepaalde verplichtingen. Je moet je bedrijf laten registreren bij de NVWA, dat kan via Internet, op de site van de NVWA (www.vwa.nl) Je "bedrijf" (waar je werkzaam bent, dus ook als dit thuis is) moet op hygiënisch en bouwkundig gebied aan de normen voldoen, je werkwijze moet hygiënisch zijn, enz... Daarnaast moet je beschikken over een voedselveiligheidsplan. Dat staat bekend als een HACCP-plan, en is een wettelijke verplichting. Ook de etiket op je product moet aan heel wat wettelijke eisen voldoen. Uitleg hierover (en veel meer!) kan je vinden op de site van de NVWA, die belast is met het inspecteren en controleren van alle levensmiddelenbedrijven, en boetes kan uitdelen of zelfs je bedrijf sluiten als je niet aan de eisen voldoet. Zelf ben ik inspecteur van de NVWA, vandaar... Succes in ieder geval met je onderneming, en wie weet tot ziens! (^_^)

Bronnen:
http://www.vwa.nl/onderwerpen/werkwijze-fo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100