Waarom rijpt een banaan op kantoor sneller?

Als ik een banaan mee neem naar kantoor, is die in een paar uur verkleurd. Hij smaakt dan nog prima, maar het intrigeert mij. Eenmaal thuis, zie ik dat de andere bananen uit de tros nog gewoon geel zijn. Ik vervoer ze netjes en voorzichtig, daar ligt het volgens mij niet aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je hem van de tros afhaalt als je naar je werk gaat, daar zit het laatste reservevoedsel in voor de banaan.

omdat op kantoor de airco aanstaat !! en airco`s halen vocht uit de lucht dus vandaar dat de schil sneller zijn vocht kwijt raakt en dus bruin word

Bananen worden krijgen binnen een paar uur bruine plekken door druk of stoten. De banaan zal in je tas mogelijk toch wat rondrollen of ergens tegenaan drukken.

als die te warm ligt kan dat wel eens gebeuren je moet een banaan in de schaduw laten liggen en er mag niets zwaars opvallen of opliggen. Toegevoegd na 2 minuten: en ook niet te lang laten liggen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100