Als ik een slaatje koop bij de snackbar, dan zit er altijd zo'n nep-ei op. Hoe worden die gemaakt?

Namelijk altijde dezelfde grootte, nooit 'kontjes'.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zijn schijfjes die uit rollen eiwit met daarin eigeel worden gesneden. Dus niet direct uit een ei, maar uit een uit eieren gemaakte rol die gekookt wordt.

Eiwit en eigeel worden gescheiden en in een rol weer samengebracht en dan gekookt.

Bronnen:
http://www.eicom.nl/eirollen-in-schijf.html

De rollen uit de vorige twee antwoorden zijn gewoonlijk dunmetalen pijpen, een dikke en een dunnere pijp daarbinnenin. In de binnenste dunne pijp komt het eigeel, in de buitenste pijp het eiwit. Als het is gestold worden de pijpen eruit getrokken en blijft er een staaf ei over, met de dooier precies in het midden. Die wordt verpakt en zo verkocht om er gelijke plakjes van te snijden. Overigens hoeft dit geen ei te zijn, zowel het eiwit als het eigeel zijn perfect na te maken met soja. Toegevoegd na 58 minuten: Komt trouwens best veel bij kijken. De soja moet niet alleen smaak, kleur en uiterlijk van de nagemaakte levensmiddelen krijgen, maar ook de geur, textuur, en gedrag. Er werd daar bijvoorbeeld soja chocola gemaakt, dat au bain Marie of in de zon op precies dezelfde manier en bij dezelfde temepratuur moest smelten als echte chocola. Daardoor weet ik ook dat bittere chocola bij een andere temperatuur smelt dan melkchocola;)

Het kunnen ook eieren zijn uit een emmer. Deze worden bewaard in een vloeistof. Even in de eiensnijder en zie daar perfecte eieren schijfjes of partjes Toegevoegd na 1 dag: Helaas voor de minners, deze optie is wel degelijk mogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100