Wordt pittig eten heter als het ingevroren is geweest?

Ik kook graag een beetje pittig, de pit komt dan van chilisaus, sambal of tabasco. Peper-achtigen dus. Ik vries restjes regelmatig in, maar ik verbeeld mij wel eens dat die vervolgens nog pittiger zijn dan ze al waren. Zou dat echt zo zijn of is het suggestie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het duurt even voordat iets is bevroren. In die tijd is het voedsel feitelijk aan het marineren: kruiden dringen beter door in het voedsel, en dat maakt het wat pittiger, niet zozeer het invriezen zelf.

Dat klopt dan kan het er goed intrekken. Het is dus echt waar.

Ik ervaar dit juist precies andersom. Als ik pittige pasta heb gemaakt en ik dit invries dan heb ik het gevoel dat het 2 dagen later veel minder pittig is. In dit geval maakt het bij mij niet uit of ik dit in een pan warm maak of met een magnetron. Mijn vriendin vind het pittige niet echt fijn en vind het dus ook prettiger als het al ingevroren is geweest.

Heter wel maar niet beter want er gaat veel vocht verloren bij het ontvriezen en bijgevolg wordt heb je effekt als inkoken of "saus reduceren" zoals franse chefs zeggen en krijg je een intensere pikante smaak . Dus ja.

Het invriezen zelf heeft er weinig mee te maken, meer dat de kruiden meer tijd hebben om in te trekken en zeker als het gerecht (saus) dun(ner) is, zal deze heter/scherper worden ervaren. Door pittige sauzen in te dikken, wordt het eten minder scherp.

nee. Het gaat niet noodzakelijk om invriezen maar om het afkoelen. zodra je een gerecht of saus of wat dan ook met pittige kruiden erin laat afkoelen trekt de hitte er beter in

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100