waarom zijn de belegde sanswiches van de benzinepomp altijd in driehoeken gesneden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat dat eigenlijk wel zo hoort: In de meeste landen bestaat een sandwich normaliter uit twee boterhammen met beleg. In Scandinavië heeft een sandwich echter slechts een plakje brood met beleg. Sandwiches hoeven niet altijd uit boterhammen te bestaan. Een sandwich met tortilla, rollen, broodjes en focaccia wordt ook gewoon sandwich genoemd. De sandwich is vaak diagonaal gesneden, nadat het belegd is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sandwich_%28g...

Omdat sandwiches die NIET van de benzinepomp zijn, ook in driehoeken gesneden worden. Toegevoegd na 2 minuten: Bij "sandwich" denken de meeste mensen nu eenmaal aan een luxe, diagonaal doorgesneden boterham. Als benzinepompen voor dezelfde prijs een pakje "belegde boterhammen" zouden aanbieden, zou het waarschijnlijk minder goed verkopen. Het klinkt minder luxe.

Wat hierboven staat klopt, omdat het zo hoort. Maar ook omdat ze dan groter lijken dan wanneer ze "gewoon" zijn doorgesneden. Mensen denken dat ze meer krijgen en betalen er gemakkelijker meer voor. Toegevoegd na 1 minuut: Bovendien, bedenk ik nu, zou het wel eens zo kunnen zijn dat de verpakking meespeelt. Een driehoekige verpakking is steviger dan een rechthoekige, en dus kan de boel gemakkelijker vervoerd worden zonder verknuffeld aan te komen.

De sandwich is genoemd naar John Montagu, een graaf uit het graafschap 'Sandwich' in zuidoost Engeland. Deze aristocraat was een verwoed kaartspeler die zo fanatiek in het spel was dat zijn kok zich zorgen maakte om zijn gezondheid. In feite was hij dus de uitvinder van de sandwich, want hij bedacht dat een schaal dunne, rijkelijk belegde boterhammetjes de lord toch voldoende voedzame stoffen zou toevoegen. Hij zette dan zo'n schaal boterhammetjes naast hem neer en sneed ze diagonaal door, omdat dat tijdens het kaarten makkelijker was om vast te houden. Andere mensen die het zagen bestelden dan 'brood zoals Sandwich' bij zich had staan. Zo was de 'sandwich' geboren. Tegenwoordig worden boterhammen die diagonaal gesneden worden zo genoemd, maar ook gewone boterhammen die recht gesneden zijn echter met niet alleen een plak kaas ofzo, maar met zowel vlees of kaas met groenten, in elk geval rijkelijk belegd en dun gesneden. De echte sandwich wordt echter nog steeds zo gezien als hij oorspronkelijk werd gemaakt. Daarom houdt men zich in het algemeen dan ook aan de dunne driehoekjes brood.

bij tosti's word het vaak gedaan omdat je dan handiger in de ketchup kan dippen met de punt

Omdat het er lekkerder uitziet en dus beter verkoopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100