waarom zakt mensenmelk wel uit en koeienmelk niet?

als je moedermelk weg zet zie je het uitzakken in verschillende lagen. Bij koeienmelk lijkt dat niet of nauwelijks te gebeuren..worden er emulgatoren toegevoegd of zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Koeienmelk wordt bewerkt voor het in een kartonnen pak gaat; afgeroomd en gepasteuriseerd Als je verse of 'rauwe' melk hebt, zie je ook dit scheiden van vetten en de wateriger delen van de melk. Vind het persoonlijk erg lekker trouwens, rauwe melk

Koemelk is gehomogeniseerd en gepasteuriseerd (=door verhitting langer houdbaar gemaakt). Oftewel alle vetdruppeltjes zijn zo klein gemaakt dat ze niet meer zo snel opromen (=gaan drijven). Moedermelk bevat grotere vetdruppels die al binnen een paar uur opromen. Daarnaast kunnen enzymen en bacteriën ook schifting (fasescheiding) in de hand werken. Verse, rauwe koemelk zal zich redelijk gelijk gedragen als moedermelk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100