hoe maak je zachte pepernoten weer lekker (zoals ze normaal zijn)

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan helaas niet. Misschien invriezen?

Soppen in de thee...

in de magnetron of oven, dan verdampt het water.

Ha, die Askmen; Dat kan niet. Echt lekkere pepernoten worden namelijk nooit zacht. De zijn dan allang opgegeten.

doe de pepernootjes in een zakje met een boterham... laat ze een dagje zitten en daar na weer lekker smullen... en volgende keer meteen opeten hoor...

Vochtig sprayen en even in de de oven...

Pepernoten hóren een beetje zacht te zijn. Kruidnootjes zijn wel hard, en knapperig. Maar zodra pepernoten hard zijn, dan breek je je kiezen er op! Als ze hard zijn, moet je ze juist zacht zien te krijgen, bijv. door de open zak in de broodtrommel te leggen. Pepernoten hard maken? Nou, oké, als het per se moet, leg ze dan maar op de verwarming ofzo. Dan drogen ze vast wel uit. Of gewoon een tijdje in de oven. Bah, dan zijn ze gelijk niet meer te eten. En kruidnootjes die zacht geworden zijn? Tsja, die dienen dan als les voor volgend jaar: opeten vóór ze zacht zijn inderdaad. En wat je niet op krijgt, dat gelijk in een goed afgesloten pot bewaren, een weckpot is er perfect voor.

Hoe meer water er verdampt in de magnetron, hoe harder en droger de pepernoten worden.

Pepernoten die zijn van zichzelf al zacht toch? Zijn ze een beetje taai geworden, dan kan je ze misschien een beetje stomen in een gesloten plastic zakje. Kruidnoten, kan je weer wat knapperiger krijgen door ze in een voorverwarmde oven op wat bakpapier te leggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100