Hoelang is rundvlees dat tot vandaag houdbaar is , nog houdbaar nu ik het gekookt heb?

Ik heb gisteren paar runderlappen gehaald met 35% korting sticker omdat ze nog maar tot vandaag houdbaar waren, nu heb ik er vandaag rendang van gemaakt maar ben niet van plan het vandaag al te eten omdat rendang juist lekkerder wordt als het dagje staat.
Mijn vraag is dus kun je veilig vlees eten dat over datum is mits het voldoende verhit is geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

als je het morgen gaat eten, dan kan dat nog prima. komt omdat je het vandaag al gekookt hebt. ongekookt zou ik vlees niet langer dan de houdbaarheidsdatum bewaren.

rundvlees is sterker dan varkensvlees en gekookt/gebraden mits gekoeld goed houdbaar zeker 2 a3 dagen

Mist in de koelkast bewaard nog tot 3 dagen na bereiding. Bij direct invriezen na bereiding nog een maand.

Je kunt gebraden vlees 3-4 dagen veilig bewaren. Vooral omdat rendeng goed gekruid is, is dit geen probleem. Bewaar het wél in de koelkast op de koudste plek en dit is achterin op de groentela. Zorg ook dat de koelkast niet boven de 7 graden C. staat. In de diepvries is een periode van 3 maanden aanbevolen.

Bronnen:
www.eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/220...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100