moet je de klep van een senseo koffieapparaat als je hem niet gebruikt open of dicht laten?

heb gehoord dat als je de klep altijd dichtlaat dat dan de spanning eraf gaat en steeds minder goed sluit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb mijn senseo al 9 jaar en sluit m altijd. Nog geen problemen gehad.

Het maakt niet zo heel veel uit. Op hygiënisch gebied zou ik hem dichtlaten, in verband met stof, vieze deeltjes in de lucht etc. Op technisch gebied denk ik dat het niet zoveel zal uitmaken. Het ingebouwde systeem word vast geklikt (met de hendel) en zo blijft hij dicht. De veer rekt misschien wel uit, maar dicht zal hij altijd zijn als de hendel het nog doet. Toegevoegd na 30 seconden: En net als het antwoord hierboven, heb ook nog nooit problemen mee gehad!

Ik doe hem altijd open, en heb daar nooit problemen mee qua hang- en sluitwerk. Ik vind het frisser als hij open staat, zodat alles kan drogen. Anders lijkt het me binnenin een beetje muf te worden.

Ik heb mijn senseo 6 jaar en altijd de klep dicht gedaan. Een half jaar geleden was de klep stuk de veer was gebroken. Een nieuwe veer erin gedaan en hij werkt weer prima. Misschien is het toch beter om de klep open te laten als je hem niet gebruikt.

Bronnen:
Eigen ervaring

als ik jouw was zou ik hem dichtdoen dan voorkomen je stof op dat plaatje en het ziet er beten uit XD Toegevoegd na 1 minuut: * beter uit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100