De flessenwarmer is beter.
Anders dan angstzaaiers beweren, heeft dat niets te maken met "stralen" van de magnetron.
De flessenwarmer is beter doordat die het flesje geleidelijk en gecontroleerd verwarmt. De melk zal dus niet te heet worden.
Een magnetron daarentegen verwarmt het flesje veel "ruwer". Het is moeilijk om precies op de juiste temperatuur uit te komen. En ook al kom je uiteindelijk oiip de juiste temperatuur, dan nog loop je de kans dat tussendoor sommige delen van de melk te heet zijn geworden, terwijl andere delen koud bleven. Dat ken je vast wel van opgewarmd eten of ontdooid voedsel: dat heeft ook warmere en koudere plekken.
Melk die te heet wordt, verliest voedingswaarde doordat de eiwitten kapot gaan.
Daarom is een flessenwarmer dus beter. Zorg dan wel dat je een *goede* flessenwarmer koopt, met temperatuurregeling. En zeker geen flessenwarmer die het flesje supersnel opwarmt. Want dat supersnelle opwarmen kan alleen door heel veel warmte toe te voeren, en daardoor zou de melk aan de buitenkant van het flesje toch (tijdelijk) te heet kunnen worden - en dan heb je dus weer dezelfde nadelen te pakken als bij de magnetron.
Samengevat: een flessenwarmer is beter, maar let ook dan goed op wat je koopt.
Toegevoegd na 23 uur:
Toevoeging n.a.v. de reactie van krol:
Mijn antwoord gaat ervan uit dat je *melk* verwarmt. In dat geval geldt het nadeel van de magnetron, namelijk lokaal te hoge temperaturen.
Als je slechts *water* verwarmt, en de (poeder)melk pas later toevoegt, maakt het natuurlijk niet uit. In tegenstelling tot melk raakt water namelijk niet beschadigd wanneer het lokaal tijdelijk heter is geweest dan je wilt.