Is een flessenwarmer beter dan een magnetron om een flesje op te warmen?

Kun je het flesje voor je baby beter opwarmen in een flessenwarmer dan in een magnetron? Dit is een flessenwarmer: http://www.flessenwarmerkopen.nl/flessenwarmers/

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn voorkeur ging altijd uit naar een flessenwarmer, omdat melk - structuur door de stralen van een magnetron wordt veranderd. Dus weet niet of het zo goed is voor een baby. Toegevoegd na 1 uur: Ik zei ook mijn voorkeur gaat ernaar uit. In het algemee warm ik voeding liever op het fornuis op of in de oven. Ik heb zelf bewust geen magnetron. Maar dit is uiteraard ieder zijn keuze.

De flessenwarmer is beter. Anders dan angstzaaiers beweren, heeft dat niets te maken met "stralen" van de magnetron. De flessenwarmer is beter doordat die het flesje geleidelijk en gecontroleerd verwarmt. De melk zal dus niet te heet worden. Een magnetron daarentegen verwarmt het flesje veel "ruwer". Het is moeilijk om precies op de juiste temperatuur uit te komen. En ook al kom je uiteindelijk oiip de juiste temperatuur, dan nog loop je de kans dat tussendoor sommige delen van de melk te heet zijn geworden, terwijl andere delen koud bleven. Dat ken je vast wel van opgewarmd eten of ontdooid voedsel: dat heeft ook warmere en koudere plekken. Melk die te heet wordt, verliest voedingswaarde doordat de eiwitten kapot gaan. Daarom is een flessenwarmer dus beter. Zorg dan wel dat je een *goede* flessenwarmer koopt, met temperatuurregeling. En zeker geen flessenwarmer die het flesje supersnel opwarmt. Want dat supersnelle opwarmen kan alleen door heel veel warmte toe te voeren, en daardoor zou de melk aan de buitenkant van het flesje toch (tijdelijk) te heet kunnen worden - en dan heb je dus weer dezelfde nadelen te pakken als bij de magnetron. Samengevat: een flessenwarmer is beter, maar let ook dan goed op wat je koopt. Toegevoegd na 23 uur:   Toevoeging n.a.v. de reactie van krol: Mijn antwoord gaat ervan uit dat je *melk* verwarmt. In dat geval geldt het nadeel van de magnetron, namelijk lokaal te hoge temperaturen. Als je slechts *water* verwarmt, en de (poeder)melk pas later toevoegt, maakt het natuurlijk niet uit. In tegenstelling tot melk raakt water namelijk niet beschadigd wanneer het lokaal tijdelijk heter is geweest dan je wilt.

het is beter om het in de flessenwarmer te doen. de temperatuur van de melk is dan precies goed. bij de magnetron kan je de tijd wel instellen hoelang hij moet verwarmen, maar dat zegt niet over de temperatuur. en moet je het eerst controleren.

Dat hangt er vanaf wat je geeft, borstvoeding kan je beter opwarmen in een fles verwarmer. Omdat het dan gelijkderlijker/rustiger warm word duurt dus ook iets langer. Maar maakt eigelijk niet uit tegenwoordig zijn de magnetrons zo dat er weinig schadelijkst aan zit... Magnetron vind ik sneller....

nee hoor. is allemaal allang achterhaald. je hoeft het water ook niet persé te koken van tevoren. check wel je waterhardheid, ik zit in het midden van het land en weet dat het in het zuiden en noorden minder zacht water is dus dan zou je het moeten koken. maar over het algemeen koken kraamverzorgsters het ook niet meer. Gewoon schoon water in een schone fles in de magnetron. pas daarna de voeding toevoegen als het dan te warm is kan je er iets koud bij doen. goed schudden of zwenken (sommige flesvoedingen schuimen heel erg dat staat wel op de verpakking) en dan is het prima. je moet absoluut geen kan vol flesvoeding inde koelkast zetten en dan opwarmen dat heb ik eens (op advies van cb) gedaan. toen wel met gekookt water en dat zorgde voor veel buikpijn.

persoonlijk gebruik ik liever een flessenwarmer. vanwege het gelijkmatige opwarmen. de magnetron kun je ook gebruiken en na een paar keer uitproberen kom je er vanzelf achter wat de beste tijd en stand is. altijd goed schudden na verwarmen.

Ik heb een hekel aan huilende baby's en daarom doe ik het met de magnetron omdat het lekker snel gaat. Beter voor mij en de baby.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100