hoe weet je welke kant van de sigaar je in je mond moet steken?

Kun je het zien aan het bandje? ik zie namelijk geen verschil van kant met de sigaar. En als je de sigaar nog moet knippen, is hij dan helemaal dicht aan een kant of een beetje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang de sigaar nog niet brandt maakt dat niet uit, de samenstelling blijft het zelfde. Anders wordt het als er aan één van de uiteinden zich al vuur bevindt. De kant waar je moet knippen is nog dicht en tevens de in de mond stop kant.

Waar het bandje zit, dat deel stop je in je mond. Anders is het het dunste stuk, of het deel met het kleinste gaatje. Wanneer je moet knippen mag je zelf bepalen hoe groot het gaatje is.

Laten we de Tuitknak (rechts op de foto), als voorbeeld nemen Sjoek. De Tuitknak geeft een groot rookgenoegen en is 'verpakt' als een authentiek model. Vraagt ongeveer evenveel tijd als een senoritas maar smaakt net een tikje minder pittig. Je rookt 'm aan het wat bredere eind en steekt 'm aan het spitse eind aan...

Kleine tip als je sigaren uit een sigerendoos(je) pakt; het gedeelte van de sigaar dat aan de schanierzijde (deksel-doos) zit, is het gedeelte dat je in je mond stopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100