Zitten er nog veel bestrijdingsmiddelen op geschilde groenten en fruit?
Ik wil meer biologisch eten om niet zoveel chemische middelen binnen te krijgen, prettig voor je lichaam, maar iets minder prettig voor je portemonnee.
Heeft het veel nut om dingen die je schilt 'niet-biologisch' te kopen (bananen, komkommers, kiwi's etc.) en dingen die je niet hoeft te schillen 'wel-biologisch' (appels, tomaten, aardbeien etc.)
Of zitten de bestrijdingsmiddelen zo diep dat schillen niet echt helpt?
De rest valt vaak wel mee.
De lijst: appels, bleekselderij, aardbeien, perzik, bladspinazie, nectarines, druiven, paprika, aardappels, bosbessen, sla/verse boerenkool.
Vlees en melk bevatten ook vaak hormonen Er is ook een clean 15, deze hoef je niet biologisch te kopen, omdat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden bij productie.
Uien, mais, ananas, avocado, asperge, erwten, mango, aubergine, cantaloup, kiwi, kool, watermeloen, zoete aardappel, grapefruit, champognons/paddestoelen.
Zonder verder in details te gaan, maar de lijst die je aandraagt bevat ernstige fouten, en wat betreft sommige van de producten die daarin genoemd worden, is het simpelweg niet waar dat er geen middelen gebruikt worden, of andersom.
In andere gevallen klopt het redelijk, maar ik zou absoluut geen waarde aan deze lijst aanhechten.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.