Hoe maak ik schuimpjes hard?

Gewone schuimpjes zijn zacht, vroeger had je in die strooigoedzakken harde schuimpjes, hoe maak ik de gewone schuimpjes ook hard, dat vind ik lekkerder nl.
Heb de zak al 3 weken open liggen om ze te laten uitdrogen maar dat werkt niet, bij de pepernoten in doen ook niet. Iemand nog tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou zeggen probeer dit recept eens. SCHUIMPJES Wat heb je nodig? 3 eiwitten 375 gram poedersuiker Hoe maak je het? Oven op laagste stand voor verwarmen. Mixer en grote schaal ontvetten met azijn en keukenpapier. Eiwitten stijfkloppen in schoon gemaakte kom. Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven. Daarna nog een minuut mixen. De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen. Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak die schuimjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand. Na het bakken schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.

Die harde schuimpjes waren / zijn toch echt gewoon stokoude, harde, opgedroogde schuimpjes. Misschien toch nog een paar maandjes langer laten liggen ?? Het zou natuurlijk kunnen dat ze de receptuur zodanig veranderd hebben dat de schuimpjes niet meer zo snel en makkelijk uitdrogen. Volgens mij kon je iemand een gat in de kop gooien met die dingen - maar lekker waren ze wel. Misschien moet je ze een handje helpen in de oven ofzo, al loop je dan natuurlijk wel het risico dat ze smelten, dus niet heter dan een graad of 70-80.

Ik kan mij nog een (NOS?)nieuwsbericht van een paar jaar geleden herinneren waarin er ergens stampij werd gemaakt over dat het strooigoed, en met name de schuimpjes, bij een of ander Sinterklaasfeest veel te hard en gevaarlijk was geweest. Volgens het bericht hadden namelijk: "...de pepernoten vocht onttrokken aan de schuimpjes." Ik weet dit nog omdat ik er toen zo geweldig om moest lachen dat dit zo doodserieus werd voorgelezen in het nieuws. Dus misschien moet je ze gewoon bij de pepernoten indoen dan ;-)

pepernoten en kruidnootjes onttrekken het vocht uit de schuimpjes en daar door drogen ze uit. En daarbij zal het oud worden van het snoepgoed ook wel een rol spelen. Ze worden al maanden van tevoren gemaakt

Ha, die Yvib; Wachten, gewoon rustig wachten....

Oven op laagste stand voor verwarmen. Mixer en grote schaal ontvetten met azijn en keukenpapier. Eiwitten stijfkloppen in schoon gemaakte kom. Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven. Daarna nog een minuut mixen. De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen. Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak de schuimpjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand. Na het bakken schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.

Ik bewaar ze altijd gewoon in een koektrommeltje, na verloop van tijd worden ze keihard omdat ze uitdrogen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100