Hoe kan je het beste marsepein bewaren na openen van verpaking?

Weet jij het antwoord?

/2500

In een luchtdicht zakje of bakje op kamertemperatuur. Wel snel gebruiken, maar als je het goed luchtdicht bewaart kan het een paar weken mee. Zorg dat het niet uitdroogt!

Eerst deed ik het in aluminiumfolie, maar dan droogde de randjes best snel uit. Nu haal ik het restant marsepein uit de originele verpakking en wikkel het stuk strak in vershoudfolie. Nog steeds drogen de randjes een beetje uit als ik het te lang laat liggen, maar dat kan goed door de rest gekneed worden.

Vepak het luchtdicht in een donkere zak. Of in een plastic zakje met daaromheen aluminiumfolie. Bewaar het niet langer als 2 weken. En bewaart het op een koele plek zoals de koelkast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100