hoelang mag je appelsap bewaren als ze over de datum is

pakjes appelsap als ze over de datum is hoelang mag je ze nog opdrinken wegens ik heb appelsap en die is tot 28 mei en nu weet ik niet of ik het kan nog drinken of moet ik het weggooien

Weet jij het antwoord?

/2500

Als die tot 28 mei goed is, dan kun je hem nu nog prima opdrinken. En ook volgende maand zul je er nog niet ziek van worden.

Waarschijnlijk staat er op het pakje tenminste houdbaar tot. Grote kans dat de appelsap nog gewoon te drinken is. Mits het houdbare appelsap is(met waarschijnlijk suiker er in) en geen verse appelsap. Dan is het een ander verhaal. Hou er wel rekening mee dat de smaak en kwaliteit eventueel slechter is geworden.

De houdbaarheidsdata op verpakkingen zijn vaak aan de veilige kant. Appelsap in gesloten pakjes die 3 dagen over de datum is, zou ik nog wel durven drinken. Overigens hangt het wel af van het soort product. Vlees dat 3 dagen over de datum is, kan je beter niet eten! Daarnaast geldt: geef je neus een belangrijke rol. Als het niet goed ruikt, drink het dan niet.

Appelsap kun je best wat langer gebruiken dan op de verpakking staat, mits de verpakking niet aangebroken is. Een aangebroken pak kun je maar een paar dagen bewaren.

De veiligheidsmarge is vrij groot. Ik ga ervan uit dat ik produkten minimaal een kwart langer goed blijven dan volgens einddatum. Als appelsap bij aankoop een verkoop datum van 1 jaar in de toekomst heeft dan is ze normaal, dus goed gesloten bewaard, na 15 maanden ook nog drinkbaar. Bij melk (8 dagen bewaren) hooguit een dag of 2 3 na de datum.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100