Als je je friet al hebt gefrituurd, kan je het daarna nog opwarmen in de magnetron?

Ik had deze discussie het laatst met een vriend. Ik dacht dat het niet kon. Ja natuurlijk kan het wel maar is het niet te eten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jij hebt gelijk. Het wordt een kledderig gedoe. Op zich is het wel eetbaar in de zin dat het niet giftig wordt of zo, maar het krokante gaat helemaal van de frietjes af.

Je geeft zelf het antwoord al als je het opwarmt in de magnetron is het niet lekker knapperig meer maar slap. Je zou het wel even in de over kunnen warmen of kort terug in de frituurpan. Toegevoegd na 48 seconden: over=oven

Nee, dan krijg je heel sledderige frieten, yeck.

Het blijft te eten, maar verwacht geen knapperig frietje, meer een slappe hap.

Als je het verwarmd in een papieren zak (boterhampapier) dan kan dat best wel, en smaakt het ook nog. Je kunt het niet los in een schaaltje ofzo doen, want het vet spettert en het vocht zorgt dat ze slap worden. Maar in het papier trekken het vet en het vocht. Het moet wel pure friet zijn, niet met saus en andere accessoires. Toegevoegd na 2 minuten: verwarmd = verwarmt

Het kan idd, maar het is op zich niet zo lekker. Sommige mensen eten het mss graag, want ieder zen smaak is anders natuurlijk, maar geef ze mij toch maar van uit de frituur ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100