Waarom zitten champignons in zo'n onhandig plastic bakje dat men amper open krijgt en al helemaal niet meer dicht ?

Waarom zitten ze niet gewoon in een bakje dat hersluitbaar is, en waarom zit het huidige dekseltje ( lijkt wel ) aan het bakje vastgesmolten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk is het de goedkoopste manier, maar je hebt gelijk.. Het bakje van cherrytomaten zou er perfect voor zijn!

omdat champignons niet luchtdicht bewaard kunnen worden zitten er gaatjes in de deksel. Het zit er stevig op zodat voorkomen wordt dat ze er constant af vallen. Je krijgt de deksel er niet meer op omdat je hem er helemaal af trekt. Je kunt beter slechts 1 kant opentrekken en de andere kant laten zitten, dan sluit ie vanzelf

Er worden zoveel champignons ingepakt. Een handig bakje die ook hersluitbaar zijn veel duurder. Daar vandaan die onhandige goedkoop bakjes worden gebruikt...

Ze moeten kunnen ademen, ze zijn zeer fragiel en teer... Dus afsluitbaar is geen goede optie... En waarom er voor zulke dom geconstrueerde bakjes is gekozen is mij ook een raadsel... Het enige dat ik kan bedenken is dat het moeilijk open gaat is dat men het een beetje wil verzegelen anders maakt iedereen een bakje open om te kijken of er onderin ook goede champignons zitten... Daarom heb je ook die nog veel dommer geconstrueerde blisterverpakkingen die je helemaal niet open krijgt als alleen met een groot slagersmes... Dus een beetje verzegeling tegen ongewenst openen in de winkel... En hersluitbaar is niet ook nodig want meestal maak je alles tegelijkertijd klaar...

ik ben er een paar weken geleden, rijkelijk laat, maar dus nog eerder dan jij, achter gekomen, dat het dekseltje van een bakje champignons ondersteboven weer op het bakje past om m te hersluiten.. Best wel handig eigenlijk.

Ik denk omdat champignons erg kwetsbaar zijn en men geen risico wil lopen dat het bakje open gaat en dus de champignons kunnen kneuzen. Verder is hersluiten nauwelijks nodig omdat je ze toch nooit erg lang kunt bewaren.

Ik denk dat het de goedkoopste manier is om de champignons vers te houden.Het zijn inderdaad ondingen die dekseltjes.

Omdat de champignon voor het merendeel uit vocht bestaat,moet hij tegen uitdroging beschermd worden,en door dit plastic bakje met gaatjes kunnen ze mooi ademen,maar lastig voor de consument,ik haal ze meestal zo bij de kweker en dan krijg je ze gewoon in een papieren zak,wat minder rommel geeft en beter is voor het millieu,ik vergelijk het gewoon met de komkommer waar ook zo,n plastic folie omzit en dat je er moeilijk afkrijgt.

Het is slim: op deze manier eet je sneller alle paddestoelen op. Dan koop je steeds een nieuw doosje en de kweker wordt rijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100