Waarom moet je het hartje uit een teentje knoflook verwijderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij hele jonge (natte) kloflook hoeft dat niet, maar bij wat oudere, gedroogde kloflook vormt zich een uitloper die een beetje bitter/wrange smaak aan je eten kan geven. Als je het bakt of kookt valt het wel mee, maar rauw proef je het heel snel. Uitloop eruithalen, kleine moeite, groot plezier.

Dat hoeft niet perse, maar wordt gedaan om daarmee de knoflookgeur iets te verminderen, zodat je na het eten ervan niet teveel uit je mond stinkt ;)

nou het moet niet natuurlijk. maar hou dichter bij de kern hoe rauwer de knoflook. en hoe rauwer de knoflook die je gebruikt, hoe bitterder het smaakt en hoe sterker de geur. deze sterke bitterheid en geur is vaak ongewenst in receten, en door het verwijderen van de kern voorkom je dit.

Volgens Chefkok Kranenborg ook nog eens minder goed te verteren door je lichaam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100