Wat is een reële vergoeding voor iemand die avondmaaltijden kookt voor mijn vriend en ik?

Mijn vriend en ik werken beide veel en houden niet van koken. Slechte eetgewoontes liggen op de loer. Daarom willen we iemand vragen om voor ons avondeten te koken dat we dan daar vers of bevroren ophalen, thuis opwarmen en opeten. Nu wil ik weten wat reëel is als vergoeding: wat kost een gemiddelde avondmaaltijd (niets bijzonders) en wat is reëel als bijdrage voor de moeite. Waarschijnlijk zal zo iemand gewoon voor zichzelf koken maar dan met extra porties voor ons.

Weet jij het antwoord?

/2500

Reken op zo'n 2-3 euro per persoon aan ingredienten. Verdubbel dat bedrag... voor 10 euro per dag kom je dan gemakkelijk aan je maaltijd voor 2 personen. En neem zo'n iemand eens per jaar mee uit eten, als het een goede relatie is...

Ik denk dat ik ook € 10,00 per keer zou geven. Ligt er ook aan wat de pot schaft... Balletje met sperzieboontjes en aardappelen kosten voor met z'n tweeën ongeveer 5 euro... Misschien gemiddeld 7,50 en dat per dag rekenen. Gas e.d. hoef je m.i. niet te betalen, de dame (of heer) in kwestie kookt toch! Daarnaast denk ik dat het een goede bekende is, die doet het voor haar/zijn eigen plezier en als de onkosten voor de boodschappen eruit zijn, is hij/zij ook blij toch? Ik zou het op 7,50 per dag houden... (wel relaxed, overigens..) ;)

Het ligt er aan. Als het bijvoorbeeld mijn buurvrouw is die voor haar zelf kookt en ook voor mij dan geef ik haar de produktprijs plus een onkostenvergoeding van maximaal 5 euro per dag. Dit zie ik dan niet als loon maar bijdrage. Zij eet dan zelf bijvoorbeeld gratis in ruil voor de moeite die ze neemt om voor mij te koken. Als je hier een afspraak over maakt zou ik het normaal vinden om de inkoopbonnen erbij te zien en rekening houden kosten van extra smaaktoevoegingen zoals kruiden, sojasaus, dressings enz. Ik zou niet iemand iedere dag van de andere kant van de stad naar mijn huis toe laten fietsen of met openbaar vervoer laten komen zonder dit te waarderen. Ik zou samen tot een afstemming proberen te komen waarbij we allebei een goed gevoel hebben en de vruchten plukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100