wat is het verschil tussen een voedings calorie( bv in chocolade ) en een warmte calorie die we kennen bij water 1 cal - 1 gram water een gr. hoger ?

Toegevoegd na 21 minuten:
van 100 cal chocolade wordt je dikker, van 200 gram hete koffie , zijn ook veel kalorien niet !! vandaar de vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is in principe geen verschil, maar let op, wat bij voeding in de volksmond een calorie genoemd wordt, is eigenlijk een kilocalorie ! Dus 1000 maal zoveel als de "wetenschappelijke" calorie. Daarom tikken die calorieen in de hete koffie niet zo erg aan. Toegevoegd na 2 uur: Van 100 calorieen aan chocolade word je niet dikker, want als ik met de waarde 540 kcal per 100 gram ( http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=8154 ) reken dan weegt 100 calorieen aan melkchocolade 0.037 gram. (dus dat vraagsteller het al over 100 cal aan chocola heeft, geeft al aan dat inderdaad in de volksmond een kcal = calorie) Toegevoegd na 2 uur: Ik maak nog een rekenfout ook, het is de helft daarvan : 0.0185 gram (18.5 milligram) aan chocola.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Food_energy

Er is geen verschil tussen. Een calorie is de hoeveelheid warmte nodig om 1 gram van n stof 1 graad in temperatuur te laten stijgen. (of die vrijkomt bij afkoelen) De chocoladecalorie wordt gebruikt om jouw lichaam te verwarmen, en te laten groeien. Als je lichaam op dat ogenblik teveel calorieen binnen krijgt, worden die gewoon opgeslagen in/als vet voor slechtere tijden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100