Waarmee kan ik moscovado-suiker vervangen in een recept?

in diverse buitenlandse recepten wordt moscovado-suiker gebruikt...
zoals hier... http://www.nigella.com/recipe/recipe_detail.aspx?rid=251

is deze suiker te vervangen door iets dat we in Nederland wel hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bruine basterdsuiker Moscovadosuiker (of muscovado) donkere bruine suiker, suiker die met melasse gemaakt is. Toegevoegd na 2 uur: Uit http://www.food-info.net/nl/products/sugar/types.htm Melasse : Suiker-rijke stroop, bruine bijproducten van de suikerproductie. Bestaat vooral uit caramel en mineralen. Wordt gebruikt om bruine suiker te maken.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_syrup

bruine basterdsuiker

Bronnen:
google

Gebruik maar rietsuiker. Dat zit er het dichtste bij. Muscovado is een ongeraffineerde bruine suiker met een sterke melasse smaak. Deze oer-suiker uit Mauritius staat ook bekend als 'Barbados suiker' Anders dan de meeste bruine suikers, welke gemaakt worden door de toevoeging van melasse aan geraffineerde witte suiker, neemt de Muscovado suiker de smaak en kleur van zijn bron, suikerrietsap over. Hierdoor bevat Muscovado suiker nog de natuurlijke mineralen en vitaminen uit het suikerriet. Dit maakt de muscovado suiker gezonder dan geraffineerde witte suiker of andere bruine suikers, welke deze mineralen en vitaminen nauwelijks meer bevatten. Ook is de Muscovado suiker beter bestand tegen hoge temperaturen, waardoor deze niet verbrand in de oven en zijn smaak beter behoud. " Gegoogled via een ander forum:

Bronnen:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewt...

Vervangen door 55 gram fructose of 4 eetlepels honing.

Bronnen:
onlinekookboek.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100