Hoe maak je pasta met pesto

Ik weet niet hoe je het maakt

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kookt de pasta, in een wok kook je groenten, gehakt, vlees of iets anders wat je in de pasta wilt. Is alles klaar met koken/ bakken gooi je de pasta bij de groenten. Even de pesto erdoor roeren en klaar. De pesto roer je als laatste door het gerecht heen. Je kan de pesto een minuutje mee laten bakken (via de wok ofzo).

heel simpel zo namelijk: recept voor 2 personen 15 minuten nodig: 1,5 el Groene pesto 75 gr Parmazaansekaas 200 gr pasta Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak Na het koken direct afgieten Een scheutje olijf olie Even doorwarmen in de pan Groene pesto door de pasta roeren Verdelen over twee borden De parmazaanse kaas (naar smaak) verdelen over de borden. Dit is goed te combineren met een groene salade. pesto is te kopen in de supermarkt in een klein potje en dan kan je nog rode of groene nemen. Toegevoegd na 5 minuten: de rode pesto is gebaseerde op gedroogte tomaten. en de groene pesto op bascillicum.

Bronnen:
http://www.pastamaken.nl/recepten/recept.p...

pesto is lekker op pasta,maak het zelf in de keukenmachine of ouderwets in een vijzel.Doe een handvol verse basilicumblaadjes in de keukenmachine,1 of 2 tenen knoflook naar smaak,50gr.pijnboompitten,parmezaanse kaas of oude schapenkaas geraspt,glas olijfolie en zout.alles mixen en je pesto is klaar. Toegevoegd na 14 minuten: inplaats van pijnbòompitten kan je ook walnoten gebruiken.

pesto gebruik je ipv. je smaakmakers die je er normaal doorheen doet. mijn ervaring is dat het het lekkerst is als je de pesto door de pasta mengt vlak voor opdienen met de groente/saus/vlees of anders apart. hoeveel? 2 kleine lepeltjes Meebakken in de wok kan een bittere smaak meegeven.

Pasta met pesto, heel simpel gerecht. Ingrediënten: olijfolie 2 tenen knoflook 400 gram kipfilet 2 grote uien Penne pasta 1 potje AH groene pesto Bakje cherry tomaatjes pijnboompitjes koksroom Bereidingswijze: Bak de kipfilet in olijfolie op hoog vuur bruin. Voeg gesneden ui toe en bak ze kort mee. Voeg 2 geperste tenen knoflook toe en bak ze kort mee. Voeg de gekookte penne, groene pesto en kooksroom toe. Roer alles door elkaar heen. Voeg de gesneden tomaatjes en pijnboompitjes toe en laat het nog een minuutje op laag vuur staan. Eet smakelijk!! Toegevoegd na 1 minuut: http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/pastagerechten/pesto-pasta-2624.html

Mijn favoriete pesto-recept is van Jamie Oliver: ¼ teentje knoflook 3 flinke handjes vers basilicumblaadjes, fijngehakt zeezout handje pijnboompitten, heel licht geroosterd flink handje geraspte Parmezaanse kaas extra vergine olijfolie vers gemalen zwarte peper naar keuze een druppel citroensap Wrijf de knoflook en het basilicum met een mespunt zout in de vijzel met stamper of gebruik een staafmixer. Neem wat meer knoflook als je wilt, ik vind een kwart teentje altijd voldoende. Doe de pijnboompitten erbij en wrijf of pureer die ook. Doe het mengsel in een kom en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe. Roer het voorzichtig door en voeg dan zoveel olie toe dat alles net bindt en de saus een mooie gladde dikke substantie heeft. Voeg zout en peper naar smaak toe en vervolgens de overgebleven kaas. Schenk er nog wat olie bij en proef op smaak. Blijf wat meer kaas en olie toevoegen tot je tevreden bent met de smaak en dikte. Als laatste kan er een druppeltje citroensap bij, echt nodig is dat niet. Er zijn geen vaste regels voor pesto, zolang je hem maar vers maakt met de best mogelijke ingrediënten, zal hij altijd lekker smaken. Het geheim is te blijven proeven en kaas en olie toe te voegen tot je een halfnat maar stevig mengsel hebt. Zelf laat ik de kaas en pijnboompitten maar heel even meedraaien, omdat ik een grove pesto het lekkerst vind. Spaghetti erbij en klaar!

Bronnen:
Jamie Oliver

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100