Dit zegt de Voedingsrubriek: alles over voeding
Moet je een appel nou wassen, afvegen of schillen voordat je hem opeet?
Schillen moet niet nodig zijn, want het zou betekenen dat er zóveel gifresten op zitten dat het ongezond is - en dat mag niet.
De controle op de kwaliteit en veiligheid van fruit is inmiddels vrij intensief. Helaas garanderen alle kwaliteitssystemen niet dat er niks fout kan zijn met het product. Maar áls er iets fout zit, dan -zo garanderen die systemen- kan men nagaan wáár de fout is gemaakt.
Dus: een appeltje goed afvegen voordat je hem eet, is altijd verstandig. Even wassen onder kraan mag ook, maar is zelden nodig.
https://www.allesovervoeding.nl/groenteteelt/fruit-paddo-s/139-fruit-wassen
Toegevoegd na 20 minuten:
Dit zegt Ivonne Rietjens, hoogleraar Toxicologie aan de Wageningen Universiteit in de Volkskrant van 26 februari 2016 o.a.
De restjes van gewasbeschermingsmiddelen die op fruit of groente te vinden zijn, zijn zo te verwaarlozen en ruim onder de normen. Bovendien niet met water af te wassen, zelfs schillen heeft vaak geen zin. Wat niet wegneemt, dat als er een kraan met schoon water in de buurt is, kan met water afspoelen geen kwaad, maar gewoon even poetsen is voldoende.
- Bronnen:
-
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/moet-...