Is deze soep nog te eten?

Ik vind in mijn voorraadkast een zak Unox biologische champignonsoep (uiterste houdbaarheidsdatum 11/2011) en een blik erwtensoep met rookworst (houdbaarheidsdatum nov. 2011). Zou ik deze soepen nog kunnen eten zonder het risico te lopen ziek te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een verschil tussen te gebruiken tot (op koelverse producten) en ten minste houdbaar tot (op alle houdbare dingen). Bij ten minste houdbaar tot garandeert de fabrikant de kwaliteit tot die datum, daarna gaat de kwaliteit langzaam achteruit, maar is het niet gelijk bedorven in enkele maanden. Wel kan het zijn dat de smaak ietsje minder is dan hetzelfde product eten binnen de houdbaarheidsdatum.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Houdbaarheidsdatum

Geen probleem ...eten Maar wacht geen jaar meer Toegevoegd na 4 minuten: Winkels mogen het wel niet meer verkopen na die datum...maar iets in blik wordt niet vlug slecht.

Nee joh, je gaat toch geen risico lopen voor 5 euro. Als je ziek wordt ben je verder van huis,negen van de tien x gaat het wel goed hoor, maar waarom zou je doen.

ik zou het niet doen champions zijn wel schimmels dus zou het gewoon weggooien

volgens mij zou ik die soep met een gerust hart nuttigen. de datum duidt erop dat de soep tot tenminste november houdbaar is. deze datum is een bescherming voor de producent. in het leger en marine werden in het verleden noodvooraden opgemaakt met blikgroenten die tientallen jaren oud waren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100