Wat betekent 'Bio-indrustrie'?

In heel veel afleveringen van de serie Spangas hebben ze het over de Bio-indrustrie. Maar wat doen ze daar eigenlijk? En wat is het verschil met eten dat niet van de bio-industrie komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de bio-industrie worden bijvoorbeeld kippen, varkens of koeien met heel veel tegelijk in een stal gepropt. Ze zien weinig daglicht en worden erg slecht behandeld. Het wordt ook wel vee-industrie genoemd. Wakker dier is een organisatie die deze industrie tegen wil gaan. Toegevoegd na 42 seconden: Het verschil met bijvoorbeeld biologisch vlees is dat de dieren veel meer ruimte krijgen en dat ze naar buiten kunnen.

Bronnen:
http://www.wakkerdier.nl/vee-industrie/index.php

Letterlijk betekend het 'Levende Industrie'... En in de praktijk klopt dit met varkentjes, koetjes en kippetjes aardig...

Het is de naam voor de grootschalige veehouderij. Op dit moment wil men die naam veranderen in vee-industrie, omdat bij bio veel mensen denken dat het om dieren gaat die buiten lopen terwijl ze in werkelijkheid in megastallen zitten.

Juist omdat het woord verwarrend is voor veel mensen wordt "bio" vervangen door "vee". Bij "bio"denken juist veel mensen dat het biologisch is terwijl dat juist niet zo is.

Volgens de Van Dale is bio-industrie hetzelfde als intensieve veehouderij. Dus grote stallen vol met dieren.

Bronnen:
http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100