Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Een koolhydraat, ofwel suiker, is een glucosemolecuul, of twee glucosemoleculen aan elkaar, of drie, of nog veel meer.

Het zijn dus eigenlijk ketens van glucosemoleculen.
Op het tweede plaatje in de bron, zie je dat. die rechthoekige haakjes [ en ] betekent, dat je dat moet herhalen, dus je hebt een keten van wat er tussen haakjes staat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
In je keukenkastje kun je hoogstwaarschijnlijk een aantal verschillende koolhydraten aantreffen. Suiker, bloem, maizena, aardappelmeel zijn voorbeelden van zuivere verteerbare koolhydraten maar ook veel verpakkingen van die voedingsmiddelen bestaan voor een groot deel uit koolhydraten, want papier, karton, watten en cellofaan zijn grotendeels uit cellulose, een koolhydraat, gemaakt. Maar ook je in je kledingkast kun je terecht want linnen (vlas), katoen en viscose (kunstzijde) zijn van cellulose gemaakt. Koolhydraten worden vaak ook wel suikers genoemd.

Meer weten? Kijk eens op onderstaande website. Hoewel langzamerhand nogal archaïsch qua uiterlijk erg uitgebreid en informatief.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding