Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik wil graag zelf roomborstplaat maken met slagroom suiker en beetje boter,maar wordt altijd zo korrelig, weet iemand raad?

Ik kook de room en de gesmolten suiker al goed door, maar bij het afkoelen komen altijd weer die suikerkristallen. Bij de bakker is het altijd zo lekker "glad"in je mond...

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Je moet de suiker, room en wat water in een pan met dikke bodem op heel laag vuur opzetten. Blijf continue
roeren met een pollepel. De gesmolten suiker al roerend ca. 5 min. zachtjes door laten koken. Als je een druppel in een kopje koud water laat vallen en dit wordt een bolletje is hij goed. Neem de pan van het vuur en roer continue stevig door tijdens het afkoelen, anders krijg je een te grove structuur.
(Lees meer...)
amc
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding