Zelfgemaakte chips uit de oven, daarbij heb je geen olie nodig en je kan zo weinig zout toevoegen als je zelf wilt.
Het is heel makkelijk: een paar aardappels in superdunne plakjes snijden (met een mandoline bijv.), ze op een laagje zilverfolie of bakpapier in de oven leggen, laten bakken tot ze lichtbruin worden, ze omdraaien en bakken tot ze knapperig genoeg voor je zijn.
Vooral eten wanneer ze nog warm zijn, mmmm!
Zonder zout zijn ze ook al lekker, en je kan ook allerlei kruiden/specerijen erover strooien, zoals peper, paprikapoeder, oregano, rozemarijn, knoflook.
Je kan zulke chips ook maken van bataat (zoete aardappel), dat is ook heel erg lekker en een beetje zoet.
Van cassave kan je ook een soort chips maken in de oven, maar dan moet je het eerst een tijdje koken en je hoeft ze niet in zo'n dunne plakjes te snijden, dunne brokken zijn al genoeg.
Er zijn ongetwijfeld ook andere knollen en groenten waar je zelf chips van kan maken en die zijn mogelijk nóg gezonder, maar daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee.