Is koffie nou echt slecht of gezond en is juist met of cafeïne het gezondste ?

Waarom is koffie goed voor je gezondheid ? En hoeveel koffie zou je per dag moeten drinken?

Heeft er nog te maken of je koffie met cafeïne of zonder drinkt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

koffie is niet goed voor de gezondheid.. het is slecht voor de maag, en ook voor t hart.. drink maar eens een kop koffie zonder melk en suiker.. wat je hart gaat bonken.. decafe koffie heeft minder effecten op het lichaam maar ook is het koffie.. drink met mate en geniet met mate Toegevoegd na 1 uur: Koffie is slecht voor het hart. Wetenschappers van de universiteit van Wageningen hebben een verband aangetoond tussen het drinken van koffie en het gehalte aan homocysteïne, een chemische stof die in verband wordt gebracht met hart -en vaatziekten. Tal van studies wijzen uit dat een hoog niveau van die stof de kans op een hartaanval vergroot. Dat gevaar zou volgens verscheidene artsen zelfs vergelijkbaar zijn met een hoog cholesterolgehalte in het bloed. In het verleden ging men ervan uit dat filteren een afdoende bescherming kon bieden tegen stoffen die hartziekten veroorzaken. En dat gefilterde koffie dus geen kwaad kon. De onderzoekers in Wageningen lieten dertig vrijwilligers vier weken lang dagelijks een liter sterke, gefilterde koffie drinken. Evenveel vrijwilligers in een controlegroep dronken géén koffie. Er kwam aan het licht dat bij de koffiedrinkers het homocysteïne-niveau 18 procent was gestegen. Meteen diende zich ook een raadsel aan: de verbindingen die mogelijk aanzetten tot homocysteïne (diterpenen, met namen) worden in ieder geval door de filter tegengehouden. In Wageningen gaan ze er nu van uit dat cafeïne de boosdoener is. Ze zoekn verder. Cardioloog Johan Vijgen van het Hasseltse Virga-Jesse-Zoekenhuis: "Cafeïne is belastend voor het hart, daar bestaat geen twijfel over. Met de regelmaat van een klok worden nieuwe risicofactoren voor hartaandoeningen ontdekt. Tot nu toe waren de wetenschappers ervan overtuigd dat koffie een nadelig effect heeft bij mensen met hartziekten. Als de vorsers van Wageningen het bij het rechte eind hebben, zou nu ook aangetoond worden dat koffie ook hartaandoeningen kan uitlokken. Toegevoegd na 1 uur: a.u.b koffie is slecht!!

Bronnen:
http://users.telenet.be/lode.stevens/cma/r...

Koffie is ongezond! het is een genotsmiddel. koffie zonder cafeïne is alweer iets gezonder. Van veel koffie kun je uitdrogen.

koffie is niet gezond, zeker niet als je er veel van drinkt. koffie zonder cafeine is wat minder schadelijk maar het blijft een gebrande rommel wat je drinkt. koffie is slecht voor je hart.

Koffie past prima in een gezonde levensstijl Vele honderden onderzoeken zijn verricht naar het effect van koffie op de gezondheid. Hieruit blijkt dat koffie prima past in een bewust en verantwoord voedingspatroon. Koffie levert een belangrijke bijdrage aan de dagelijkse benodigde hoeveelheid vocht, maar bevat ook waardevolle antioxidanten en mineralen. Bovendien bevat koffie, zonder suiker en melk, geen calorieën en valt daarmee in de categorie "bij voorkeur" te consumeren dranken van het Voedingscentrum. Doel van deze website is het geven van wetenschappelijke informatie over de effecten van koffieconsumptie in relatie tot gezondheid aan gezondheidsprofessionals. Kijk zelf ook maar even, want op deze site staan veel meer dingen over koffie en gezondheid. http://www.koffieengezondheid.nl/content/

Onlangs zijn er meerdere onderzoeken geweest naar het drinken van koffie en het is een fabeltje dat het slecht voor je zou wezen

Bronnen:
http://www.evmi.nl/nieuws/product-ontwikke...

Matig koffie drinken met cafeïne is het gezondst.

Bronnen:
http://www.zita.be/lifestyle/recepten/9854...

Naar de gevolgen van koffie en koffiegebruik wordt al jarenlang onderzoek gedaan. Vooral het belangrijkste bestanddeel, cafeïne, is daarbij onderwerp van discussie. Niet geheel ten onrechte, want cafeïne heeft een belangrijk nadeel. Daarover later meer. Er zijn namelijk ook een hoop voordelen te vinden, zoals het feit dat cafeïne helpt bij het afvallen. Voordeel van cafeïne Cafeïne zorgt voor een versnelde hartslag en ademhaling en een verhoging van de lichaamstemperatuur. Met andere woorden: het verhoogt het energieverbruik en zorgt ervoor dat er sneller vetten in de bloedbaan worden gelanceerd. En dat is handig bij het afslanken. Verder zorgt koffie dankzij de cafeïne voor een lekker en fit gevoel, waardoor het de aandacht afleidt van een lichaam dat vanwege het afvallen om calorieën schreeuwt. Scherpte en energie Een ander voordeel: cafeïne zorgt voor scherpte en energie en dat is erg handig tijdens trainingen, die als doel hebben vet te verbranden. Verder verhoogt het de concentratie en vermindert het gevoelens van vermoeidheid. Cafeïne helpt bovendien spierpijn te onderdrukken en verkleint de kans op huidkanker. Verder werkt het licht levensverlengend en zorgt het ervoor dat haarzakjes langer in leven blijven, waardoor kaalheid wordt uitgesteld. Buiten de cafeïne worden er ook nog voordelen aan koffie in het algemeen toegeschreven. Zo beschermt het de hersenen tegen veroudering, remt het de vorming van bloedstolsels en verlaagt het cholesterol. Ook bestrijdt koffie de ziekte van Parkinson en chronische leverziektes en beschermt het tegen diabetes. Afhankelijk Het maakt koffie allemaal geen wondermiddel, want er kleeft wel een belangrijk nadeel aan het gebruik ervan. Cafeïne maakt namelijk psychisch afhankelijk.

Bronnen:
http://gezondheid.plusonline.nl/voeding/ar...

Koffie is niet goed maar heel goed voor je gezondheid. maar net als voor alle voeding en genotmiddelen geldt ook hier: drink het met mate, wat betekent max 5 koppen per dag. Koffie past prima in een gezonde levensstijl Vele honderden onderzoeken zijn verricht naar het effect van koffie op de gezondheid. Hieruit blijkt dat koffie prima past in een bewust en verantwoord voedingspatroon. Koffie levert een belangrijke bijdrage aan de dagelijkse benodigde hoeveelheid vocht, maar bevat ook waardevolle antioxidanten en mineralen. Bovendien bevat koffie, zonder suiker en melk, geen calorieën en valt daarmee in de categorie "bij voorkeur" te consumeren dranken van het Voedingscentrum. Koffie kan kans op coronaire hartziekten verlagen Het drinken van een aantal koppen koffie per dag verlaagt de kans op hartaandoeningen. Dat concludeert drs. Margot de Koning Gans samen met onderzoekers van het UMC Utrecht op basis van onderzoek onder ruim 37.000 Nederlanders die 13 jaar zijn gevolgd. Het onderzoek is onlangs gepubliceerd in Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology. In het onderzoek is de voeding en leefstijl van de deelnemers in kaart gebracht. Deelnemers die koffie drinken, blijken minder kans te hebben op coronaire hartziekten. Margot de Koning Gans: ‘Mensen die 2 tot 3 koppen koffie per dag drinken, hebben ongeveer 20% minder kans op coronaire hartziekten vergeleken met mensen die geen of minder dan 1 kop koffie per dag drinken. Koffieconsumptie verkleint de kans op jicht 2 september 2010 – Langdurige koffieconsumptie is geassocieerd met een kleinere kans op jicht bij vrouwen. Dat is de conclusie van een recente studie onder ruim 89.000 Amerikaanse vrouwen die 26 jaar lang zijn gevolgd. In het prospectieve onderzoek is tussen 1980 en 2006 elke 2 tot 4 jaar de koffie- en cafeïneconsumptie nagevraagd. De jichtaanvallen zijn vastgesteld aan de hand van de onderzoekscriteria voor jicht1 opgesteld door het “American College of Rheumatology”. Meer over koffie en...maagklachten Om te achterhalen in hoeverre maagklachten in Nederland voorkomt én om de relatie met alcohol, koffie en thee vast te stellen, zijn 500 mensen door middel van een steekproef telefonisch benaderd. Hiervan waren 428 personen bereid deel te nemen aan een interview over de aanwezigheid van gastro-intestinale klachten en het gebruik van alcohol, koffie en roken (Boekema, 2001). Van de ondervraagden gaf 14% aan last te hebben van maagklachten.

Bronnen:
http://www.koffieengezondheid.nl/content/i...

Ik dacht altijd dat koffie een van de meest ongezonde (en nutteloze) dranken was. Echter: ongeveer een jaar geleden las ik in verschillende kranten, dat koffie een van de gezondste dranken bleek!!!!Gezonder dan versgeperste jus d' orange, appeldiksap, aardbeiendrank, karnemelk of noem maar op.. Ik was stomverbaasd. Het betrof een conclusie na een WS-onderzoek. Mijn eigen (niet WS conclusie..) : Niemand weet het. De een zegt a, de ander z en de wijsheid zal wel ergens in het midden liggen. Toegevoegd na 1 minuut: en die onbetrouwbaarheid qua antwoord betreft ook de aanwezigheid / afwezigheid van cafeine.

Ik drink al meer dan dertig jaar heel veel koffie. Momenteel ongeveer 14 koppen per dag en ik voel me er kerngezond bij. Toch is mijn vrouw overgegaan op mengsel cafeïine vrij en gewone koffie. Je moet er wel aan wennen maar nu smaakt het ook wel lekker.

Bronnen:
eigen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100