knijpertjesdeeg hoe maak je die?

ik wil graag knijpertjes maken maar weet de samenstelling van het deeg niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Knieperties Rond oud en nieuw ruikt het in menig Drentse keuken verrukkelijk. In veel huishoudens worden dan knijpertjes ′kniepertjes′ gebakken. Vroeger ging dit met behulp van een klein rond wafelijzer dat op het gas verwarmd moest worden. Tegenwoordig doet men het in een elektrisch ijzer. Naast ′kniepertjes′ zijn er ook rolletjes ′rollechies′; dit zijn knijpertjes die gelijk na het bakken rond een stokje worden gedraaid. Als ze afgekoeld zijn en hard dan heb je mooie rolletjes, die volgespoten kunnen worden met slagroom. Een ware traktatie op Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag. Ter variatie werden ook wel eens stukjes metworst in het deeg meegebakken. Bereidingstijd: 20-30 minuten Keuken: Nederlandse keuken Smaak: Zoet Techniek: Bakken Soort gerecht: Banket Uit eigen keuken: Nee (i) Ingrediënten 250 gram tarwebloem 125 gram boter 150 gram witte basterdsuiker 2 eieren Hulpmiddelen Wafel(Knieperties)ijzer. Bereidingswijze Kneed alle ingredi?nten tot een soepele deeg en rol hiervan ca. dertig balletjes. Verhit een wafelijzer en vet het in. Leg een deegballetje in het ijzer, knijp het dicht en bak het wafeltje. Laat het knijpertje afkoelen en bak de overige knijpertjes op dezelfde manier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100