Wat gebeurt er met alle pepernoten en chocoladeletters die niet verkocht zijn?

Op 6 december zijn alle Sinterklaas etenswaren de supermarkten uit en liggen de kerstkransjes weer in de schappen. Maar wat doen ze met al het overgebleven snoepgoed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat verschilt per winkel. Bij onze supermarkt stond vandaag een bak met chocoladeletters bij de kassa. Iedereen mocht er gratis 1 meenemen.

Die worden verwerkt tot veevoer als ze niet snel weg zijn omdat ze de plaats innemen van kerstspul wat veel beter verkoopt. Of bewaard worden in de diepvries zoals bv kerststollen die later als paasbroden worden ontdooid en verkocht.

Vaak worden deze gratis of met grote korting weggegeven. Bepaalde winkels kiezen er ook voor de overgebleven goederen te doneren aan liefdadigheidsorganisaties. Voor bijvoorbeeld kinderen met een ernstig ziekte of naar bevolking van arme landen.

Eerst komt het in de uitverkoop! Sommige produkten gaan terug naar de leverancier en worden weer verwerkt tot een ander product. Maar er wordt ook veel vernietigt.

bij mij in het winkelcentrum overal alles met 50%korting.

Veel komt in broodpudding en aanverwante terecht Een ander deel in de snelverkoop Liefdadigheid ?..... weggooien is veelal de duurste oplossing Toegevoegd na 5 minuten: Postuurtjes bij de bakker worden wel eens omgesmolten en verwerkt in andere producten zoals cake , pateekes , taart....

Ze verkopen zoveel mogelijk voor een klein bedrag en vaak word het ook aan een voedselbank gegeven.

In onze Natuurvoedingswinkel wordt het eerst met heel veel korting verkocht. Daarna komt het in een bak met nóg veel meer korting :-) En dan komt het wel op hoor.

Bij ons in de buurt is er een week voor Sinterklaas al geen nieuwe aanvoer meer. Resultaat, met sinterklaas zijn de schappen leeg op een verdwaalde letter na, die na 5 dec. voor de halve prijs verkocht worden. Vorig jaar dacht ik op 2 december nog wel een zak kruidnoten te kunnen kopen, maar die waren toen al uitverkocht voor dat jaar.

Die worden voor een klein prijsje verkocht aan mensen als ik, die vervolgens tot medio april verplicht zijn wekelijks een kilo pepernoten te verorberen onder het merkwaardige motto "omdat ze zo goedkoop waren". En chocolade, toevallig in de vorm van een letter, smaakt buiten Sinterklaastijd ook prima.

Bij ons in de winkel hebben we de voedselbank gebeld en die hebben het allemaal opgehaald, tevens op de laatste dag sommige producten met 35% korting verkocht.

soms geven ze het weg aan de klanten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100