Waarom is er zoveel water nodig voor het produceren van vlees?

Het schijnt dat vlees erg milieu-onvriendelijk is, omdat er véél water bij gebruikt wordt: het schijnt dat je met het water dat gebruikt wordt voor 1 kilo biefstuk, je 2 jaar lang elke dag kunt douchen! Weet iemand waarvoor dit nodig is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het voorbeeld van de koe neemt. Allereerst het beest zelf. Dat eet gras. Gras heeft water nodig om te groeien, de koe moet water drinken om in leven te blijven. Alleen al Moet je eens bedenken hoeveel water een koe (incl. gras) dan verbruikt heeft voordat het uberhaupt naar de slachter kan. Ik heb even gegoogled en over de redenen het volgende gevonden: "Hoe kan het dat er zoveel water nodig is voor een kilo vlees? Dat begint al met het voer van het dier. “Al het veevoer wordt verbouwd met water,” weet onderzoeker Arjen Hoekstra. “In grote delen van de wereld is daarvoor irrigatie nodig, omdat er te weinig regen valt of in verkeerde periodes.” Ook de locatie van de dieren is doorslaggevend. Vee dat buiten graast, doet zich tegoed aan voedsel dat door regenwater groeit. Dieren in de bio-industrie krijgen vaak veevoer en dat komt van akkers die regelmatig bevloeid moeten worden. " Via de link vind je bovenstaande tekst en nog meer wetenswaardigheden over de effecten van vleesconsumptie op de milieu en maatschappij.

Bronnen:
http://www.scientias.nl/vleesliefhebber-do...

Over een koe gesproken: een niet-zwangere koe drinkt ongeveer 30 ltr water/dag - een volop melkgevende koe is dat al gauw zo'n 160 á 185 liter water op éne dag! Een hele melkbus van 40 liter slaat z'n melkgevend beest letterlijk in 1 teug naar binnen en gaat dan bulken om de volgende bus vol. Zwaar uitgemiddeld gaat in Nederland een koe zo'n 6½ jaar mee - maar stiertjes gaan wat sneller naar de slacht dus die halen amper de 1½ jaar - veel meer dan 15 ltr/dag zal dat echt niet zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100